Header Ads

Foto Terkini Kate-William Bawa Bayinya Keluar Hospital

loading...
Putera William dan Kate Middleton membawa pulang bayi mereka dari Hospital St Marry, Selasa waktu tempatan. Inilah pertama kali awam pertama kali melihat pewaris ke tiga Kerajaan Inggeris. 

 "Ini sangat istimewa," kata William sebagaimana dikutip dari CNN , Rabu (24/7/2013). William keluar bersama isterinya dari Hospital St Marry, sehari selepas kelahiran putranya itu. Hingga saat ini, bayi itu belum diberi nama. 

"Namanya masih diusahakan. Kami akan dapatkan secepatnya," tutur William. "Dia mirip ibunya, syukurlah," canda William. 

Kate menggendong bayinya yang dibalut dengan selimut warna krem. Pasangan itu kemudian berjalan ke luar. William dan Kate meninggalkan rumah sakit pada Selasa malam. 

William membawa anaknya itu dengan kereta SUV hitam dan meningalkan rumah sakit menuju ke Istana Kensington. Bayi laki-laki itu lahir pada Isnin pukul 04.24 petang waktu setempat. Beratnya mencapai 8 pound 6 ons. Dengan adanya sang 'Royal Baby', kedudukan Pangeran Harry tersingkir. 



Sebab cucu pertama Putera Charles ini akan menjadi pewaris ketiga takhta Kerajaan Inggeris menggeser Putera Harry yang turun menjadi pewaris takhta keempat. (Eks)


Lihat juga kenangan foto-foto lainnya:






                                       Like father ... like son - The Sun's front page in 1982


                                      William places his son in the car ready to head for home




                                     The Royal baby sleeps as his father holds him close

































Loading...

13 ulasan:

  1. aduhai...syoknye dapat bb.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronok dpt baby baru,tapi kita ni dah terlebih umor dah...hihi

      Padam
  2. comelnya ...sememangnya william dan kate berjiwa rakyat. Sungguh sporting!

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagusnya bila dpt raja berjiwa rakyat..teringat mendiang ibu William dulu...sama jer

      Padam
  3. tengok berita semalam ramai betul rakyat yang meraikan kelahiran putera sulung nie.. sampaikan sanggup berhimpun didepan hospital dan kediamannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama meriahnya ketika William dilahirkan dulu

      Padam
  4. terimakasih semua krn sudi komen2 kat bolg akak

    BalasPadam
  5. bertuah baby tu ek..kecik2 da femes..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. beruntung kan..andai dekat2 ingin gak kesana nak merasai sendiri suasana tu

      Padam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.