Inikah yang dinamakan isteri akhir zaman?

Seorang isteri tergamak menggunakan darah haidnya dan cecair yang dikatakan air mani gajah untuk menyihir suami supaya menurut segala perintahnya, manakala dia bebas melakukan apa saja.


Selain dua bahan jijik itu, isteri durjana berkenaan turut menggunakan minyak pengasih, tangkal pengikat nafsu dan wafak (gambar rajah yang dilukis di atas kain kuning dalam bentuk tulisan Jawi dengan menggunakan kalimah Allah) supaya dia kelihatan hebat pada pandangan orang lain.

Bagi memastikan kemujaraban tangkal darah haid itu, ia yang dibalut dalam kertas bertulisan Jawi dicelup di dalam minuman suami.

Apabila meminum air itu, suami menjadi lemah, tidak mampu melawan kata-kata isteri, menurut arahannya atau menjadi pak turut, selain mengalami sakit badan dan kepala serta jiwa yang tidak tenteram.Kesengsaraan itu diceritakan seorang suami yang mahu dikenali sebagai Halim, 30-an, apabila menjadi mangsa sihir isteri sejak lima tahun lalu.

Dia yang berasal dari Petaling Jaya, Selangor, mendakwa menjadi mangsa kezaliman isterinya sejak sebelum berkahwin sehingga rahsia ilmu hitam yang dipraktikkan itu terbongkar Disember lalu.
Katanya, dia terkejut apabila menemui pelbagai jenis tangkal yang disimpan di rumah, termasuk didakwa darah haid yang digunakan untuk menundukkannya.

“Selama ini memang banyak perubahan berlaku pada diri saya. Saya jadi malas hendak bekerja, bila bergaduh dengan isteri saya cepat mengalah meskipun ada ketika dia salah, selalu sakit badan dan kepala, manakala hati selalu tidak tenteram.

“Segala masalah itu terbongkar apabila saya menemui nota jampi serapah di atas meja isteri. Hasil pencarian di dalam rumah, saya menemui pelbagai jenis tangkal yang dia simpan rapi di dalam sebuah kotak.

“Saya turut menemui SMS isteri yang dipercayai menjalin hubungan sulit dengan suami orang yang juga pelanggannya. Sebenarnya dia mahu kelihatan berkuasa dan pernah berkata kepada saya, jika dia hendak sesuatu dia akan lakukan walau apa cara sekalipun. Mungkin kerana itu, saya menjadi sasaran,” katanya.

Halim berkata, dia ada bertanya isterinya mengapa sanggup berbuat demikian, tetapi seperti diduga wanita itu menafikan dia melakukan perbuatan berkenaan.

“Menurut sepupu saya, sebelum kami berkahwin lagi isteri saya sediakan sejenis air untuk saya yang tidak diketahui tujuan. Rakan yang pernah datang ke rumah kami juga berasa tidak sedap hati apabila hendak masuk.

“Apabila saya bertanya isteri, dia tak mengaku dengan memberi pelbagai alasan. Saya tidak tahu mengapa dia sampai hati menyihir saya,” katanya.

Menurut Halim, akibat perbuatan isteri, kerjayanya sebagai perunding dana amanah terjejas sehingga bayaran bulanan rumah tertunggak sembilan bulan.

Hutang kad kredit juga bertimbun, manakala keretanya hanya menunggu masa untuk ditarik kerana ansuran bulanan tidak dijelaskan.

“Kerja saya terjejas teruk. Jika dulu pendapatan mencecah RM20,000 tetapi sekarang jauh merosot, malah pernah dapat tidak sampai RM2,000 sebulan. Apabila hendak jumpa orang, saya malas pergi apabila tiba masanya.

“Sebaliknya isteri saya yang bekerja bidang sama mampu memperoleh RM20,000 ke RM50,000 sebulan, malah dalam bidang ini dia terkenal antara yang berjaya mencatat perolehan tertinggi,” katanya.

Halim berkata, apabila keadaan itu berlaku isterinya hidup dalam serba kemewahan, tetapi dia sebaliknya.

“Apabila isteri hidup dalam keadaan bertuhankan duit, dia mula berubah, rasa diri hebat, bongkak, meninggi diri serta sombong. Saya seperti orang suruhan dia. Begitupun sebagai suami, saya masih menjalankan tugas dan tanggungjawab saya,” katanya.

Menurutnya, selepas mengetahui dirinya disihir, dia menemui empat bomoh, termasuk pakar perubatan Islam, untuk membuang sihir berkenaan.

“Ada yang saya jumpa beritahu, saya sudah lama kena (sihir). Melalui seorang ustaz, saya diberitahu, dalam satu tangkal, isteri saya menggunakan darah haidnya manakala tangkal lain menggunakan minyak kelapa, kertas wafak yang didakwa ada jin serta tulisan jampi serapah. Ada juga memberitahu, tangkal itu dihasilkan daripada air mani gajah,” katanya.

Menurutnya, tangkal berkenaan diserahkan kepada pengamal perubatan Islam untuk ‘dimatikan’ sihirnya dan dia kini masih mendapatkan rawatan pemulihan berterusan.

“Saya masih sayangkan isteri demi anak kami yang berusia tiga tahun dan dia pula kini mengandung tiga bulan. Malah kami masih tinggal bersama meskipun tidak sehaluan.

“Namun, melihat isteri semakin jauh menyimpang, saya tiada pilihan selain memfailkan permohonan nusyuz di mahkamah dalam masa terdekat,” katanya.

Halim yang berharap akan pulih segera daripada ilmu hitam itu merancang membina kembali kerjayanya, selain hidup dalam keadaan tenang dan bahagia.Musleemah says: Saya tergerak untuk mengemaskinikan artikel kali ini yang dikirim oleh sahabat saya melalui emel. Ia terjadi di Kuala Lumpur. Niat saya cuma ingin menjadikan artikel sebegini sebagai satu pengajaran bagi para wanita yang sudah pun bergelar isteri. Yang belum digelar isteri pula, ambillah artikel ini sebagai tauladan untuk kehidupan masa akan datang. Mohon maaf jika artikel di bawah ini ada perkataan yang agak kasar atau mungkin mengandungi kata-kata sensitif di jiwa para pembaca.

Setahu saya, di filem atau drama berseries seringkali menanyangkan kisah mahupun cerita wanita dan dots…dots…dots… Semua sedia maklumlah kan apa makna dots…dots…dots… saya tu. Namun, artikel yang dibawa ini berlainan. Atau mungkin saya boleh menggunakan perkataan luar biasa bagi artikel ini. Nauzhubillahi minzhaliq. Tidak pernah terfikir atau terbayang di akal fikiran yang satu ni. Tidak terduga bahawa dia begitu berani dan zhalim menganiaya suaminya hingga beliau menderita begitu sekali. Ibarat seorang wanita yang tidak berperikemanusiaan dan sama persis orang yang tertanggal imannya dari hati. Astaghfirullah…

P/s: Kepada lelaki yang akan bergelar suami di luar sana. Untuk memilih pasangan hidup, janganlah mata kamu dikaburi dengan asap debu make-up yang tebal dan bibir yang dicat dengan lipstick buah delima yang cukup merah! Carilah yang beriman. Berdoalah selalu kepada ALLAH. ALLAH itu Maha Mendengar. Insya-ALLAH, pasti kamu akan mendapatkan yang baik-baik sahaja. Dunia akhir zaman. Manusia kini mampu memikirkan pelbagai idea kreatif untuk melakukan dosa-dosa. Astaghfirullah halazhim. 


Mungkin mereka ini tidak lagi takut akan azhab ILLAHI RABBI. Nauzhubillahi Minzhaliq. Ya RABB-ku… Lindungilah kami para-para wanita mu yang dhoif lagi lemah ini… Lindungilah kami dari perbuatan yang menakutkan ini… Anugerahkanlah kami ketinggian dan kemantapan iman di hati agar dapat menjadi wanita musleemah al-mu’meenah as-solehah yang sabar mengharungi setiap dugaan-dugaan dari-MU jua. Ya ALLAH, sesungguhnya kami lemah tanpa petunjuk-MU. Kami buta tanpa bimbingan-MU. Kami cacat tanpa hidayah-MU. Kami hina tanpa rahmat-MU.

 Kuatkanlah hati dan semangat hamba-hamba-MU. Tabahkan hati menghadapi segala dugaan yang datangnya dari-MU. Ameen Ya ALLAH. Ameen Ya RAHMAN. Ameen Ya RAHEEM. Ameen Ya KAREEM. Ameen Ya RABBAL ‘ALAMEEN…

Ulasan

  1. ni la orang skang...nak keje sng mintk tolong ngn syaitan...bukan nk mintk tolong ngn Allah...

    Katil Elevator Di Ruang Tamu

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!

Wahai Lelaki Bernama Suami...Bacalah!!