Header Ads

LOKASI KALI AKHIR PENERBANGAN MH 370 DIJEJAK

loading...
SEMENTARA ITU, LAMAN WEB DAN APLIKASI ATAS TALIAN, PENJEJAK PENERBANGAN "FLIGHT-RADAR-TWENTY FOUR" TURUT MEREKODKAN SEBAHAGIAN LALUAN PENERBANGAN MEMBABITKAN PESAWAT BERKENAAN.

FOTO INI DISIARKAN MENERUSI AKAUN TWITTER APLIKASI BERKENAAN.

KALI AKHIR PENERBANGAN MH 370 DIJEJAK BERADA DI RUANG UDARA LAUT CHINA SELATAN.

PERKHIDMATAN ITU BAGAIMANAPUN KURANG TEPAT SEKIRANYA TIADA JANGKAUAN RADAR DI LALUAN PENERBANGAN YANG DIJEJAKI.PASUKAN bantuan khas KLIA bersiap sedia untuk memberi penerangan kepada ahli keluarga mangsa yang datang ke Anjung Tinjau KLIA. - foto:Abd. Rahim Rahmat

Laman web akhbar harian Vietnam, Tuoi Tre, melaporkan bahawa Tentera Laut Vietnam mengesahkan pesawat MH370 dari KL - Beijing terhempas ke dalam laut, menurut 'Yahoo News'.

Laksamana Tentera Laut Ngo Van Phat berkata rekod radar tentera menunjukkan bahawa pesawat terhempas ke dalam laut, 153 batu ke Selatan pulau Phu Quoc.

Yahoo News melaporkan, ketika dihubungi, Malaysia Airlines (MAS) enggan mengesahkan atau menafikan laporan dan berkata pihak berkuasa Malaysia sedang bekerjasama dengan pihak Vietnam mengenai perkara itu.

Sementara itu, Al Jazeera melaporkan bahawa China telah menghantar dua kapal menyelamat maritim untuk membantu mengesan pesawat yang hilang.

Sumber : Mstar

Loading...

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.