Header Ads

Kelibat Hantu Galah Muncul di Flat Sri Semarak

loading...


Jika di Kota Kemuning heboh dengan gambar penemuan entiti pontianak, di flat PPR Sri Semarak pula gempar dengan sebuah video yang menyaksikan kelibat dipercayai hantu galah yang bergayut di flat tersebut.
Perkara ini menjadi heboh selepas video yang dirakam salah seorang penduduk flat tersebut tersebar di laman Facebook.
Penulis pun tak pasti sama ada video ini diedit atau pun memang yang real punya.
Tapi kalau sekali tengok, memang real habis!
Mengikut kepercayaan masyarakat dahulu kala, hantu galah antara hantu-hantu yang dikatakan direka ceritanya untuk menakut-nakutkan kanak-kanak supaya tidak memanjat pokok pada waktu malam.
Selain itu, hantu galah juga dipercayai hanya mengusik tetapi tidak membahayakan orang.
Walaupun ada sesetengahnya yang tidak percaya dengan kewujudan benda ghaib namun kita juga telah diberitahu bahawa yang menghuni di dunia ini bukannya manusia sahaja.
Terpulang kepada pandangan masing-masing
Walahualam..

Loading...

11 ulasan:

  1. perghhhh....panjang hantunya

    BalasPadam
  2. huhu..dulu2 abah ada gak cerita pasal hantu galah ni..katanya biasanya hantu ni suka berdiri atas jambatan Siapu kat Mersing..selalu nya bila ada orng lalu bawah jambatan tu..selalu sangat orng yg lalu tu lalu betul2 bawah kangkang hantu galah ni..

    .tingginya kata abah..lebih tinggi dari pokok kelapa...kadang2 boleh mencecah awan....huuu...tinggi tu

    BalasPadam
  3. nasib baik tgk entry ni siang hari..hahahahha.lau malam memang tak berani la.

    BalasPadam
  4. Aduhhh, patut tangkap hantu tu!! betul tak Kak..?

    BalasPadam
  5. He he. Ni bukan video dekat ppr semarak. Video ni di rakam di russia. Kat youtube ada video ni - https://www.youtube.com/watch?v=j8pvsOj70_g

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.