Pembongkaran! – Perkara Yang Dirahsiakan Disebalik Saddam Hussein Dihukum Gantung

Masih ingatkah korang apa yang berlaku di iraq? Iraq telah di ditawan oleh pihak Amerika Syarikat serta kuncu-kuncunya pada tahun 2003.

Dan hasil dari kejadian tersebut telah membawa kepada hukuman gantung sampai mati terhadap bekas Perdana Menteri Iraq, Saddam Hussein.


Tapi ramai yang tahu tentang sejarah hukuman gantung sampai mati terhadap bekas Perdana Menteri Iraq tersebut. T

api tak ramai tahu kenapa beliau dihukum gantung..? 

Siapakah Nouri Al-Maliki, Perdana Menteri Iraq sekarang..? 

Dulu kita tak faham kenapa Saddam Hussain banyak bunuh rakyat Iraq..?

 Kenapa Saddam Hussain sembelih ribuan rakyatnya sendiri..?

 Rupanya kerana mereka adalah syiah. Kita salah faham kepada Saddam kerana media putar belit dek telunjuk yahudi israel dan amerika.

 Masa tu kita hanya ada TV dan surat khabar sebagai agent berita.

 Zaman tu myspace/friendster yg poyo, fesbuk tak popular lagi. Saddam sudah tahu akan bahayanya syiah ini. Beliau sudah nampak ancamannya, maka beliau ambil tindakan menghapuskan etnik syiah yang makin ramai yg imigrasi dari Iran.

 Bertepatan dengan hadis nabi yang diriwayatkan dari Saidina Ali, nabi kata kalau jumpa golongan Rafidhah ini, maka bunuhlah mereka. 

Jadi nabi pesan suruh bunuh sebab nabi tahu mereka akan bawa kerosakan. Akhirnya terbukti sekarang kebangsatan syiah di Syria, Lubnan dan Iraq.

 Iraq diperangi kerana Saddam “diktator yg zalim”, siapa yang report begitu pada PBB?
 Iran. 

Siapa yg bagi lapangan terbang digunakan tentera amerika? 
Iran. 

Siapa yang bagi ruang lautnya dan pelabuhannya digunakan amerika?
 Iran.

 Sekarang anda baru tahu dan baru sedar, bukan? Ketahuilah beberapa ulama ASWJ di tanah arab mengisytiharkan Saddam mati dalam husnul khatimah.

 Siapa pula Nouri Al-Maliki, Perdana Menteri Iraq sekarang?

Nouri Al-Maliki adalah seorang penganut Syiah yang telah berkuasa di Iraq sekarang.

 Kita ketahui bersama hubungan Ahmadinejad dengan Nouri Al Maliki adalah dekat sekali. 

Sebab Perdana Menteri Syiah di Iraq ini juga naik atas jasa Tehran. 

Maka itu, pada 18 Oktober 2010, Maliki terbang ke Tehran pada hari Isnin untuk meminta sokongan bagi masa jabatan barunya, kerana Iran telah mempunyai pengaruh yang signifikan di Baghdad sejak runtuhnya Saddam.

 Padahal jelas-jelas Nouri Al Maliki adalah kaki tangan Amerika di Iraq. 

 

SUMBER : FB/Tentera Fisabillillah (Bangkitlah Wahai Umat Islam) 
sumber: taotauajer.blogspot.com

Ulasan

  1. betul ke Nabi kata macam tu? Betul ke kata Saidina Ali tu? Zaman Nabi dah ada Rafidhah ke??? Nak tulis blog pun, tolonglah jangan berdusta atas nama Nabi..

    BalasPadam
  2. @Hafiz Hilmi
    maaf..akak cuma copy paste jer..cuba ke blog asal entry berkenaan

    BalasPadam
  3. ibnu Abbas menceritakanRasulullah saw bersabda "Akan muncul satu golongan di akhir zaman yang dinamakan Rafidhah. Mereka menolak Islam ... (Hingga akhir hadis)

    Diriwayatkan oleh Ibnu Qutaibah dalam kitab beliau Ta'wilu Mukhtalifi al-Hadith

    Diriwayatkan dari Imam Zaid Bin Ali Zainal Abidin iaitu cucunda kepada Saidina Hussein dan bapa saudara Ja'far as-Sadiq meriwayatkan hadis Rasulullah:

    "Sesungguhnya akan muncul satu golongan yang mendakwa cinta kepada kami. Mereka akan mempunyai gelaran-gelaran yang dapat dikenali melaluinya. Apabila kamu menemui mereka, bunuhlah mereka kerana mereka itu sebenarnya musyrikun"

    Imam Zaid menambah:

    "Pergilah kamu, kamu golongan Rafidhah (golongan yang dimaksudkan oleh Nabi kepada Saidina Ali dalam sabdanya itu)".

    rujuk Kitab Nasywan al-Himyari dan Kitab al-Huuru al-Ain

    imam Ahmad bin Hanbal meriwayatkan sebuah hadis dalam Kitab Musnad beliau dari Sayyidina Ali bin Abi Talib "Rasulullah saw bersabda "Akan muncul satu golongan di akhir zaman yang dipanggil Rafidhah"

    imam az-Zahabi, Imam Daruqthni dan Imam Ibnu Hajar al-Haithami meriwayatkan hadis Sayyidna Ali yang hampir senada dengan katanya Rasulullah saw bersabda "Akan muncul didalam umatku di akhir zaman nanti satu golongan yang dinamakan Rafidhah. Mereka menolak Islam. Sekiranya kamu menemui mereka hendaklah kamu bunuh mereka kerana mereka adalah golongan musyrikun.

    Ali berkata "Aku bertanya Rasulullah saw "Apakah tanda yang ada pada mereka?

    Baginda bersabda "Mereka terlalu memuji-muji engkau dengan sesuatu yang tidak ada pada engkau dan mereka memburuk-burukkan para Sahabat

    imam al Bukhari turut juga meriwayatkan hadis yang senada dalam kitab sirah beliau at-Tarikhu al-kabir

    Dalam riwayat lain, Imam ibnu hajar dalam kitab beliau Majma'u az-Zawaid wa Manba'u al-Fawaid dari Ibnu Abbas katanya

    "Pernah aku berada disamping Nabi saw bersamanya ada Ali. Nabi saw bersabda (kepada Ali)"Wahai Ali! Nanti akan muncul didalam umatku satu golongan yang mendakwa cintakan Ahlul Bait. Mereka digelar Rafidhah. Perangilah mereka kerana mereka adalah golongan musyrikun"

    .... Menjawab soalan saudara Hafiz tuh.. Ya, para ulama sepakat hadis tu betul tidak dusta dan bukan direka reka seperti syiah yang mereka reka agama mengikut nafsu mereka sesuai dengan mukjizat Rasulullah yang memberikan kita amaran awal,

    Kita maybe akan kata ulama mencipta hadis, tapi perlu diingat riwayat hadis mengenai rafidhah menjangkau lebih dari 13 hadis dari sumber yang berbeza yang menunjukkan taraf mutawattir yang melampaui keraguan berbohong

    terserah, kalau kita rasa kita beriman dengan Rasulullah silakan, jika tidak pun, silakan juga

    Tolong juga jangan permainkan nama Rasulullah siapa pun kita

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. terimakasih atas penerangan yang lebh jelas dari saudara Adam .Semoga semua pembaca dapat memahaminya dengan lebih terperinci

    BalasPadam
  6. terimakasih atas penerangan yang lebh jelas dari saudara Adam .Semoga semua pembaca dapat memahaminya dengan lebih terperinci

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!

Wahai Lelaki Bernama Suami...Bacalah!!