Header Ads

Tentera Malang Ini Diperkosa Perempuan Selama 4 Hari

loading...
                      
Nasib malang tentera berusia 25 tahun itu bermula ketika ia pada tengah malam tanggal 19 April di kawasan pusat perniagaan di Birchenough Bridge, Zimbabwe, menerima tawaran tumpangan ke bandar Mutare

Seorang tentera diduga telah diculik dan diperkosa perempuan selama empat hari sebelum kemudian direjam dan dibuang di kawasan pergunungan. 


Nasib malang tentera berusia 25 tahun itu bermula ketika ia pada 19 April tengah malam di kawasan pusat perniagaan di Birchenough Bridge, Zimbabwe, menerima tawaran tumpangan ke bandar Mutare, juga di Zimbabwe. 

Saat itu, dua perempuan dan seorang lelaki berada di dalam sebuah kereta Mercedes Benz. Setelah memandu selama kira-kira satu jam menuju bandar, pemandu mengalihkan keretanya dari laluan yang sebenarnya. 

Mangsa mengeluh. Namun, ia malah diancam dengan sebilah pisau. Jurucakap polis Manicaland, Naib Inspektor Nuzondiwa Clean, mengatakan kepada akhbar Zimbabwe, Newsday , "Setelah menyimpang dari laluan, korban bertanya mereka menuju ke mana dan mereka mengatakan kepadanya bahawa mereka mahu mencari makanan. 

Tentera itu minta untuk diturunkan, tapi pemandu mengeluarkan pisau dan mengancamnya dengan pisau tersebut. Salah satu dari penumpang perempuan itu menutup matanya dengan kain hitam. " Menurut Clean, mereka kemudian membawa mangsa ke sebuah rumah yang tidak diketahui. 

Di sana mereka menanggalkan pakaiannya, lalu mengambil telefon dan wang tunai sejumlah 35 dollar AS. Berdasarkan pengakuan mangsa, suspek kemudian memerintahkan tentera itu untuk berhubungan intim dengan salah satu dari perempuan tersebut pada beberapa kesempatan. Dia menjadi tebusan dari tarikh 19 hingga 23 April. 

Saat hendak dibebaskan, tentera itu ditutup lagi matanya dan diturunkan di pergunungan Dangamvura. Menurut polis, ketika diturunkan, kaki kiri  tentera  itu dilempari batu sehingga menyebabkan kecederaan serius. Suspek kemudian berlalu pergi. 

Tentera yang tidak disebutkan namanya itu membuat laporan di Balai Polis Sakubva. Polis kini melakukan siasatan dan memburu suspek.


Loading...

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.