Penyokong PAS Dah Tak Nak Naik Roket?Dah Tu Nak Naik Apa??

Penyokong akar umbi PAS tak mahu 'naik' roket...?
                
Macam ada makna saja.Betulkah begitu?Ini gara-gara ahli PAS peringkat bawah dok galak buat replika kapal terbang dengan lambang PAS sebagai bahan kempen pilihanraya umum ke 13.

Ada yang menilai ini ada satu perkembangan yang menarik untuk diperhatikan.


rasa pelik tengok banyak gambar PAS dan replika kapal terbang tersebar di internet.

Semasa buka facebook, kebetulan seorang kawan yang memang dikenali 'orang PAS' pun kongsikan gambar kempen online kapal terbang dengan lambang PAS...

Ikut ceritanya banyak tempat di kawasan kubu PAS, ada replika kapal terbang ini.

Kalau nak kira kapal terbang memang tidak sinonim dengan lambang PAS.

Tandatanya timbul apakah ada 'agenda setting' yang khusus untuk ahli akar umbi PAS dengan replika kapal terbang lambang PAS ini.

Ini kerana, kalau kata PAS buat replika roket, ada logiknya, sebab ia ada kaitan dengan lambang DAP.

Lojiknya orang hendak ke bulan (lambang PAS) memang kena naik roket sebab kapal terbang tidak mungkin terdaya nak sampai ke situ.

                         
Jadi apa makna replika kapal terbang dan kempen online ini di facebook ini...?

Apakah ia membawa maksud tersembunyi PAS ada kenderaan sendiri, tak perlu pakai roket DAP?...

Itu sendiri kena fikirlah...-


11/4/2013- OLEH HELME HANAFI




Agenda daily
 

Jom Lihat foto2 dibawah pulak,w/pun ada yg fotonya bukan foto pilihanraya kali ini namun lihat saja replika2 yg dibuat oleh orng2 kita....cantik kan??

                       
Ready for battle: PAS Youth member Mohd Razali decorating the party fort complete with a mock canon at Bunut Payong in Kota Baru on Wednesday.

                               

                                
Kreatif...Ahli-ahli Pergerakan Pemuda UMNO Kuala Ibai membina replika kereta kebal daripada bendera UMNO dan Barisan Nasional di hadapan markas yang dibina sempena pilihanraya di Kuala Ibai, Kuala Terengganu

                             

                           

                            
A PAS helicopter sitting on the roof of a house at Kampung Bukit Depu in the state constituency of Batu Buruk. The smiling faces of party leaders invite voters to back the party.

                               
Flying highParty workers will go to great heights toattract attention for their candidates. In BatuBuruk, near Kuala Terengganu, a BarisanNasional 'helicopter' hovers above a busyroad, calling attention to the coalition'ssuccesses.





P/S rasanya tak de yang pelik sangat kot sbb orang2 kita ramai yg kreatif...contohnya kalau ke Teganu macam2 replika kita boleh nampak .ada..meriam,kereta perisai...semuanya cantik2..dan ianya menambahkan lagi 'manis'nya demam poster kali ini.

Lagipun time ni la nak tengok kreativiti orang kita berperang poster..rasanya rasa satu keunikan orang kat sini..saya tak nampak pun benda macam ni kat luar negeri..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!