Header Ads

Misteri Patung Menari Yang Menyeramkan

loading...
Patung??? bagi sebahagian orang melihat patung merupakan hal yang biasa saja. Namun Patung juga dapat dikatakan memiliki kekuatan magis apabila dapat bergerak dan melakukan sesuatu.

Di Bali beberapa patung masih sangat dipuja. Setiap hari atau di hari-hari tertentu patung di Bali diberikan sajian kerana patung tersebut disucikan atau dikeramatkan.

                             

Namun berbeza di sebuah daerah di Manado, dua buah sosok patung yang terdapat di sebuah bangunan museum di kota Manado ini dikhabarkan dapat bergerak melakukan sebuah tarian sendiri pada jam-jam tertentu. Patung tersebut merupakan sosok patung lelakidan Wanita yang sedang menari!!.

Bagaimana Kisah lengkapnya??

Patung ini memperlihatkan seorang lelaki (bahasa minahasanya Tole) dan 1seorang wanita (bahasa minahasanya Keke)

Mereka di gambarkan sedang menari tarian khas Minahasa "Maengket"

Patung ini terletak di halaman Gedung Taman budaya manado berhampiran dengan Gedung Pameran nya.

Menurut sumber dan sesh orang sekitar, Patung ini dibangun kira kira sejak tahun 80-an. Khabar mengatakan bahwa patung ini akan bergerak pada jam-jam tertentu, dan kedua patung ini akan menari dengan sangat tersusun.

Menurut beberapa warga yang tinggal di daerah itu, patung ini nanti akan bergerak setelah jam 12 malam ke atas dan hanya akan bergerak jika suasananya sepi, memang daerah tempat patung ini berada terkenal angker, bukan sedikit orang yang hilang secara misterius di daerah ini.

Ini adalah gerakan sang patung yang pernah terlihat:

                           

                           
Lokasi tempat patung ini berada, adalah dikawasan daerah angker
Loading...

2 ulasan:

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.