Header Ads

Syaitan Mula Berkeliaran di Devon

loading...
                                         
The Devil’s Footprints adalah nama yang diberikan untuk sebuah fenomena yang aneh terjadi di Devon


The Devil’s Footprints adalah nama yang diberikan untuk sebuah fenomena yang aneh terjadi di Devon, Inggeris pada tanggal 8 Februari 1855. Setelah salji yang turun di malam hari, keesokannya muncul jejak-jejak kaki di salji berukuran 1,5 inc (4 cm) dan lebar 2,5 inc (6,35 cm).

Jejak-jejak itu bertebaran di seluruh kampung. Bukan hanya itu jejak -jejak itu juga ada di atap bahkan di dinding bangunan yang tinggi.

Penduduk kampung menjadi hairan, risau dan tak mengerti fenomena apa itu. 


Kerana tak jelas, orang pun mulai berfikir tentang makhluk aneh malah mungkin syaitan yang berkeliaran di kampung mereka. Itu sebabnya muncul istilah Devil’s Footprint.
Loading...

2 ulasan:

  1. Hebat betul la akak ni..tgah malam dah ni boleh update, esok awal pagi dah update..akak cukup tido tak ni..?

    BalasPadam
  2. @Abil Fikri Ahmad
    huih..banyak en3 terkumpul yg akak simpan la Abil...tinggal kluorkan je..

    persan tak..en3 akak update..subuh...sebelum waktu solat...

    tghari..waktu rehat...

    dan malam en3 terakhir sebelum tdo...kalau banyak en3 yg kluor tu maknanya waktu free akak mmg banyak la..

    Tapi hari ni dah mula sibuk balik...maklum pelajar2 baru dah mula daftar...mmg sangat sibuk..

    ok..nak siap2..gi kije lak..

    jangan lupa Take care Gee...salam juga buat Gee

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.