Dulunya Rumah Mayat,Sekarang Hotel!


Bekas kamar mayat, lengkap dengan meja autopsi dan almari mayat, diubah menjadi hotel oleh pengusaha Australia. Mau menginap di sana?

Seperti yang diterbitkan dari The Telegraph (23/10), meja-meja autopsi di bekas kamar mayat di Willow Court, Tasmania, tersebut nantinya akan dijadikan tempat tidur. Jadi tidak akan ada tilam empuk seperti layaknya hotel lain jika pengunjung menginap di tempat ini.Wow!!


Bilik mayat tahun 1950an ini sebenarnya sebahagian dari rumah sakit Narapidana dari tahun 1830. Namun 12 tahun yang lalu, kamar mayat ditutup dan tidak diguna lagi.

Di dalam kamar mayat, ada peti ais dan bekas mandi yang pernah digunakan untuk mencuci mayat. Hadyn Pearce selaku pemiliknya menjelaskan bahwa ia berniat memulihkan bangunan tersebut secara berperingkat.

Pearce juga menyampaikan kalau meja bekas membedah mayat akan dipromosikan menjadi suite utama hotel.

Pearce sendiri adalah seorang pedagang barang antik yang telah membuka sebuah motel . Ketika ditanya apakah nanti pelancong benar-benar mau menginap di hotel bekas kamar mayat miliknya, ia berkata, “Kita lihat saja nanti.”

Harapan Pearce adalah hotel bekas kamar mayat tersebut akan dibuka awal tahun depan. Selain kamar mayat, sebenarnya ada beberapa bangunan  lainnya yang diubah menjadi hotel. Sebut saja bunker nuklear di Swiss, penjara di Australia, dan gerbang kereta api di West Sussex.

Haaa...berani??

Ulasan

  1. erk..bilik mayat buat hotel..? aisk..macam2 la org barat tu..pelik2 je idea dia..

    BalasPadam
  2. tak berani la nak duduk hotel mcm tu serammm..

    BalasPadam
  3. @Mrs Velentine
    haha..terbayang..mesti macam2 bunyi ada

    BalasPadam
  4. wahhhhh klo pakjoe tau hotel wt bilik mayat pakjoe x p dh hahahah

    BalasPadam
  5. @cerita best
    alamak pakjoe...x leh lawan paranormal aktiviti la macam ni...aisehhhmennn

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!