7500 Tahun Yang Lalu..Kereta Mainan Dah Wujud...BELIEVE IT!!!


"Kereta mainan" dipamerkan bersama boneka mainan (semuanya dibuat dari batu) di Muzium Mardin. Turki.

Arkeologi Mesut Alp melaporkan bahwa kereta mainan itu paling tidakpun  berusia 7.500 tahun atau pada akhir Zaman Batu. Ketika berbicara dengan wartawan  Cihan dan dengan wartawanTodays Zaman, Alp berkata bahwa benda itu adalah kereta mainan.






 Tapi meskipun seandainya mainan ini memang kereta, tetap menjadi penemuan yang menarik kerana usianya yang 7500 tahun lalu.


Ulasan

  1. lama betul tuh...lebih lama dari zaman nabi ibrahim a.s rasa2nya...

    BalasPadam
  2. technology knowledge orang dulu especially egyptian yang cipta pyramid pown dah membukti yang diaorang nih lagi pandai kowt dari kita?

    BalasPadam
  3. @Fendy
    betul..x de yang dulu x de la yg baru

    BalasPadam
  4. @F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A
    benar..org2 terdahulu ramai yg bijak pandai...

    BalasPadam
  5. @Ayie Abas
    kalau diikutkan macam tu la...bija pemikiran diorang

    BalasPadam
  6. @encik cool
    betul..ianya dikira terbaik pada era zaman itu

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!