Matanya hijau campur biru.Lihat

SUNGAI PETANI – “Saya tak pernah perasan dua mata berlainan warna pada kucing putih tersebut sehinggalah selesai memandikannya,” demikian kata Zubir Zainol, 29, berkenaan seekor kucing liar dan kotor yang ditemuinya.Mohd Zarif amat menyayangi Putih yang bermata biru di sebelah kanan manakala mata kiri berwarna hijau.

Zubir berkata, setiap hari dia dan rakan-rakan sering memberi makan kepada kucing liar yang berkumpul di tempat kerjanya dekat sebuah kedai menjual kereta di sini, namun tidak menyangka akan didatangi seekor kucing unik.

Menurutnya, melihatkan keadaan mata yang berwarna biru dan hijau, dia menganggap kucing tersebut agak istimewa dan membelanya dengan memberi nama Putih kepada haiwan itu.

Walaupun begitu, Zubir berkata, dia tidak pernah menyangka sesuatu yang pelik atau kucing tersebut akan memberinya tuah dan sebagainya tetapi membelanya sekadar menghargai kebesaran makhluk ciptaan ALLAH SWT.
Menurutnya, anak bongsunya, Mohd Zarif Ikhwan, 2, cukup menyayangi Putih yang dianggap pengganti kepada dua arnab dibelanya yang mati sebelum ini.

Cantik kan??

Ulasan

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!

Wahai Lelaki Bernama Suami...Bacalah!!