Lembaga Apa Kat Belakang Tu?

Kain putih yang tergantung di tepi pokok menjadi tanda tanya penduduk.

BALING - Penduduk setempat sekitar kampung di sini terkejut apabila melihat objek seakan-akan lembaga putih pada gambar yang dirakam skuad Sinar Harian yang datang membuat liputan di kampung itu, baru-baru ini.

Lembaga atau kain putih tergantung bersebelahan pokok itu menimbulkan tanda tanya penduduk, kerana kain itu memang tidak pernah berada di situ.


Seorang penduduk yang dikenali sebagai Mat berkata, dia hairan apabila skuad terbabit datang semula ke situ untuk melihat kain putih yang terpapar dalam gambar yang dirakamnya beberapa jam sebelum itu.

“Saya pun lihat gambar dalam kamera itu dan ternyata memang nampak ada kain putih seperti tergantung di pokok itu,” katanya.

Pertemuan pada waktu hampir Maghrib itu mengakibatkan penduduk terus beredar dari kawasan itu kerana mula seram.

“Ada juga penduduk yang pergi periksa, tetapi memang tiada kain di situ, yang ada hanyalah pokok dan semak samun," katanya.

Mat berkata, sehingga hari ini, kain berkenaan masih lagi menjadi tanda tanya penduduk kampung yang berada di kawasan berkenaan.

Gambar kain berkenaan turut disiarkan menerusi blog yang mendakwa lembaga itu adalah langsuir dan ada yang mengatakan ia penunggu hutan.


korang rasa??

Ulasan

  1. @Hnahdy
    sikit jer seramnya..hihi..agaknya ada orang gantung kain kat pokok tu kot

    BalasPadam
  2. Agaknya baju mat gian tu, terlupa nak ambil masa tengah isap ganja kut..hehehehee

    BalasPadam
  3. Nak komen lagi, heheehe...tadi saya baca n3 berkenaan surat dari pelajar 19 thn pada datin sri, emm very very nice written letter..(bukan pilih party yea),just cara penyampaian surat tu tersentuh dek hati...sorry ler komen n3 lama. hehehe

    BalasPadam
  4. kain untuk balut buah nangka tu....tak bagi rosak

    BalasPadam
  5. kain untuk balut buah nangka tu,...

    BalasPadam
  6. @Abil Fikri Ahmad
    tak kisah la entry lama pun Abil..tapi bab surat tu mmg sangat menyentuh perasaan...bayangkan pandangan seorang pelajar boleh pergi sejauh itu...dan bandingkan pula pandangan orng2 yang labih berusia yang mana hanya tak ubah spt 'ayam bertelur sebiji,tapi riuhnya sekampung je yg lebih...'tak de apa2...gempak je lebih..

    baca antry berkaitan:http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2012/01/surat-terbuka-dari-seorang-pelajar-buat.html

    BalasPadam
  7. Seram jugak..nasib baik dah siang!(cam tu ada hati nak jadi penulis cerita seraam!)

    BalasPadam
  8. @Norhaizan hakim
    nak jadi penulis citer seram ke??mesti best citer ni..
    mood menulis pun...tgh2 malam jer..hihi

    BalasPadam
  9. @Che Rosliza Che mat
    hihi..cik ros...jangan terbawak2 sampai malam dah

    BalasPadam
  10. dlam dunia fana ni mmg tak dinafikan wujud Mahkluk lain selain manusia kan Allah dah berfirman tidak aku menjadikan manusia dan jin selain dari menyembah kepadaKu....jgn terlalu takut dah jgn terlalu berani sbb ia pun mahkluk Allah mcm kita juga...yg penting jgn ckp sombong tak takut lah ....

    BalasPadam
  11. @darnyal reedzwan
    dan kita sebagai manusia wajib percaya wujudnya makhluk lain selain dari manusia

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!