Header Ads

Ikan Hidup Masuk Ke Bahagian Paru-Paru.Bahaya Ni!!

loading...
Seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Anil Barela menelan seekor ikan sepanjang 9 centimeter. Ikan tersebut disedari berada di bahagian paru-paru ketika doktor menjalankan ujian x-ray ke ats dirinya.

Satu kejadian yang mengerikan apabila ikan hidup masuk ke bahagian paru-paru seorang kanak-kanak di India. Doktor diminta untuk mengambil ikan hidup yang terdapat di bahagian paru-paru kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun di India.

Para doktor terus menjalankan operasi pembedahan kanak-kanak lelaki yang bernama Anil Barela menelan ikan sepanjang 9 centimeter di tepi sungai ketika sedang bermain dengan temannya. Setelah menelan ikan hidup itu, lama kelamaan Anil merasa susah untuk bernafas. Kadar oksigen dalam darahnya semakin menurun.


Menurut salah satu media India, kebanyakan kanak-kanak di negara tersebut gemar menelan ikan hidup-hidup saat bermain. Namun kes yang menimpa Anil dianggap cukup pelik, kerana ikan yang ditelannya masuk ke bahagian paru-paru.

“Ikan ini hidup, namun akhirnya mati ketika pembedahan selesai dilakukan. Ikan itu mengganggu fungsi paru-paru dan menyebabkan kurangnya aliran oksigen,” ujar Dr Pramod Jhawar.

Doktor pakar itu berjaya mengambil ikan yang tersangkut di dalam paru-paru Anil. Dr Jhawar mengatakan, ini merupakan kes pertama yang muncul sejak 20 tahun lalu.

p/s...moral...jangan sesekali telan ikan hidup-hidup
Loading...

1 ulasan:

  1. seram aihh makan hidup2.. tapi bukan tak elok ke nanti jadi cacing kat perut.

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.