Header Ads

Talib nanges,Moon nanges,saya nanges,semua nanges...Alfatihah buat Norma

loading...



dalam Ingatan semua
Bismillahirohmanirrohim............

Norma mula merosot kandungan oksigen dlm badan nya mulai hr Isnin . Mmg masa pegi lawat dia pagi Isnin tew nampak Norma tenang je walaupun kadang kala dada dia turun naik di kala dia menarik nafas . Setiap nafas nya terasa berat . Oksigen nya mula stabil slowly dan mula maintain pada level 80-90%

Tghari nya semua adik beradik Norma dtg duduk bersama sama menemani Norma . Misti Norma rasa seronok sebab semua org yg dia sayangi ada di sisi nya .

Kami sembang lama ngan Talib ..Mama pun pesan kat Talib ...Lib malam nih 1 Rejab . Lib phon la pada Allah ..moga doa kita semua di dengar Allah .

Kami pulang umah jap jap tanya Talib ...Lib cam na Norma ...ok ke dia . Alhamdulillah semer ok .

Selasa malam Mak n Kak Yan teman kan Norma . Talib pulang jap and dia dtg nak tumpang tido kat umah . Dia sampai umah kita org at 10 00 pm . Sutan bawak dia gie makan .

Abg Lib doa kat Allah ...Ya Allah kalau di takdirkan Norma tew sembuh maka sembuhkan la dia ...kalau tidak maka amik la dia selembut lembut nya

Lib pun dah pikir bang ...lib reda Norma pergi . Apa apa berlaku lepas nih Lib akan mulakan hidub baru . Lib akan jaga anak Lib baik baik . Lib kena terima semua ni . Lib betul2 tak sanggup tgk Norma mcm tew . Lib redha .

30 min lepas tew Mak tepon Talib .

Lib Norma nih Mak nampak lain macm je Lib ...Lib dtg la cepat .

Terus Talib cepat2 drive ke hosp Serdang . Kami kat umah nih jap2 call ...Lib cam na Norma . Dia kata ok Norma nampak stabil ....so kami pun lega .

Kol 1 . 30 am tepon bunyi ....moon tgk Mama call

Munirah , Talib ada call Munirah ngan Mahmood tak ? Munirah Norma dah tak der ( dengar sora mama nangis ) ...Norma dah pergiiiii . Mama tgh siap siap nih ....lepas pack Mama cepat2 bertolak ke Pontian tau ..

Moon terus cepat2 bgn n bgtau Sutan n Sutan terus call Talib . Talib tak ckp langsug dia cuma mengiyakan aje . Moon n Sutan cepat2 amik bag amik baju budak2 . Amik je apa yg sempat sebab tahu nanti misti terus nak ke johor . Kami sampai kol 2 30 am kat Hosp . Bebudak tido dlm kereta ....Moon suh sutan naik dulu tgk ...Masa tgu dalam kereta tew punya la tak senang duduk . Selang 30 min tew sutan turun n Moon plak naik .


Moon nampak bahagian katil Norma di tutup ngan langsir ...nampak Mak , Talib n Kak Yan duk baca Yassin . Kawan Talib pun ada sama . Moon nampak Norma dah di tutup . Talib bukak selimut tew n Moon tgk Norma dah pun di bersih kan . Semer wayar2 n tube2 dah di cabut ....wajah Norma bersih n putih je tak nampak pun cam dia sakit ..hidung nya pun dah di sumbat kapas ...badan pun nya dah di baluti kain putih . Moon usap dahi nya n terus cium Norma . Masa tew wajahnya masih panas ...mmg rasa nak nangis tp di tahan . Terus bacakan Yassin ...Moon tgk Talib sangat tenang . Dia bacakan Yassin utk isteri nya ..Lib ...sesungguhnya Lib mmg tabah . Mungkin ini la yg Norma nantikan n harapkan dr Lib .

Kak Lib sedih sangat tapi Lib syukur Norma pergi dengan aman . Lib sedih tapi Lib tak tau asal Lib tak ley nangis




Ya Allah, Ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia dan tempatkanlah di tempat yang mulia (syurga), luaskan kuburnya, mandikan dia dengan air salju dan air yang sejuk. Bersihkan dia dari segala kesalahan, sebagaimana Engkau membersihkan baju yang putih dari kekotoran, berilah rumah yang lebih baik dari rumahnya (di dunia), berilah keluarga yang lebih baik daripada keluarganya (di dunia), isteri (atau suami) yang lebih baik daripada isterinya (atau suaminya), dan masukkan dia ke syurga, peliharalah dia dari siksa kubur dan neraka.” (Muslim 2/663)

kisah sepenuhnya disini
Loading...

3 ulasan:

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.