MUAT NAIK GAMBAR BOTOL MISTERI WARISAN DI FB SELEPAS 80 TAHUN. APA YG BERLAKU SANGAT MENGEJUTKAN !!!

MUAT NAIK GAMBAR BOTOL MISTERI WARISAN DI FB SELEPAS 80 TAHUN. APA YG BERLAKU SANGAT MENGEJUTKAN !!!

Loading...
MUAT NAIK GAMBAR BOTOL MISTERI  DI FB SELEPAS 80 TAHUN. APA YG BERLAKU SANGAT MENGEJUTKAN !!!:1-1-9.jpg

Di dunia ini sangat banyak perkara-perkara yang misteri. Baru-baru ini seorang netizen yang tinggal di bahagian selatan Taiwan, tidak sengaja ia menjumpai sesuatu yang “benda misteri” di dalam botol, yang sudah ditinggal 80 tahun lamanya di rumah ini.

Kerana ingin tahu, ia menangkap gambar benda misteri itu dan dimuat naik ke media sosial. Dia mengatakan bahawa benda itu sudah diturunkan dari generasi ke generasi, Sudah lebih kurang 5 generasi.

Namun kerana sudah terlalu lama, anggota keluarganya tak ada yang berani menyentuh benda itu, di sisi lain ianya dianggap sebagai harta keluarga dan diletakkan di sana.

Namun selepas dia memuatnaik postingan itu ke media sosial, siapa sangka postingnya itu membuat para netizen di media sosial gempar, malah ada yang mengatakan yang barang itu berharga harga 40 juta?!

Ada juga netizen mengatakan benda yang berada dalam botol itu berisi alkohol, sangat berharga, abangnya juga mempunyai 12 botol seperti itu!

                                     1160381504068234.jpg

Ada pula yang memberi cadangan untuk dijadikan benda misteri itu sebagai salah satu bahan pengubatan. Ternyata memang benar, benda yang ada dalam botol itu merupakan “Tulongjiu” yang berasal dari China.

1504068273841086.jpg

Ular ini sudah sangat jarang ditemui dan sangat berharga, zaman dulu orang China menggunakan Tulongjiu ini untuk membuat ubat herba.

Sangat unik, benda yang disangka tidak berharga tetapi mempuyai nilai yang tinggi. Hanya jauhari yang mengenal manikam. Kalau korang ada jumpai botol yang macam tu boleh la risik-risik. Mana tau berharga. Janga botol bertoyol sudah.

Sumber: SelendangMaya

Catat Ulasan

0 Ulasan