Beberapa Jam Sebelum Mina Basaran, anak jutawan maut nahas pesawat

Beberapa Jam Sebelum Mina Basaran, anak jutawan maut nahas pesawat

Loading...
Beberapa Jam Sebelum Mina Basaran, anak jutawan maut nahas pesawatMINA Basaran cukup dikenali di negara kelahirannya, Turki.

Ayahnya seorang jutawan ternama yang memiliki segala bentuk kekayaan dunia termasuk jet peribadi.

Takdir menentukan Mina maut dalam jet milik ayahnya yang terhempas di Iran. Ketika itu Mina dalam perjalanan pulang ke Turki selepas menghadiri ‘parti bujang’ di Dubai.

Ini empat fakta yang anda perlu tahu mengenai Mina Baskaran.

1. Bakal berkahwin bulan depan

Mina yang maut bersama tujuh rakannya dalam nahas berkenaan mengadakan parti bujang itu bagi meraikan minggu-minggu terakhir zaman bujangnya.

Mina sepatutnya mendirikan rumah tangga bulan depan selepas mengikat tali pertunangan dengan pasangannya pada Oktober tahun lepas

2. Anak kesayangan jutawan Turki

Ayah Mina, Huseyin Basaran merupakan ahli perniagaan dan jutawan terkemuka di Turki. Bekas timbalan pengerusi kelab bola sepak Trabzonspor ini memiliki pelbagai jenis perniagaan selain antara pemegang saham utama Bank Timur Tengah Bahrain (BSC).A post shared by Mina Başaran (@minabasaran) on


3. Sahabat sehidup semati

Dalam kemaskini terakhir di Instagram beberapa jam sebelum nahas, Mina memuat naik gambarnya bersama tujuh rakan karibnya, berpakaian jubah mandi dan bercermin mata gelap. Ia dirakam di Hotel One&Only Royal Mirage Dubai sebuah hotel mewah di Emiriah Arab Bersatu (UAE).

4. Populariti melonjak selepas mati

Mina agak popular di laman sosial Instagramnya dengan jumlah pengikut melebih 58,000 orang.
Namun sebaik berita kematiannya diketahui jumlah pengikut Instagramnya melonjak kepada lebih 73,300 orang.

A post shared by Mina Başaran (@minabasaran) onCatat Ulasan

0 Ulasan