Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Cerita Tentang Farmasi Cosway Lagi..

Imej
Hari tu dah ada cerita tentang farmasi cosway. Ini yang terbaru dari saya. Sebelum nak buka farmasi ni, bukan senang bagai dicanangkan. bukan setakat keluarkan duit RM5200 tu aje. banyak lagi yang upline kita tak bagitau yang sebenarnya.

1. Mula2 beli ev set rm 5200 minima

2. hadiri training product yang dibuat oleh Hq atau upline

3. mencari network sekurangnya 4 orang

4. kena maintain jualan sebanyak 15 ev sebulan atau lbh kurang rm200

5. ada network, baru ada temuduga ok

6. dah lulus temuduga, pergi training dan tunggulah kedai, jika dia nak bagi cepat


tapi... ada lagi (bila dah dapat kedai)

- security deposit rm10.000

- kalau tak de penjamin, tambah lagi 20.000

- jadi 30.000 ye

- maintain jualan ; 20x sewa kedai. maknanya, kalau sewa kedai 5000 sebulan, kena maintain sales dalam 100,000 sebulan

- kalau performance tak good, Hq boleh kick u anytime

- kedai mesti beroperasi 13 jam sehari, tutup hanya 2 hari setahun, iaitu raya puasa. raya haji pun kena buka.

- kalau ada kematian pun…

Lihat 6 Fungsi Ini Pada Facebook Yang Mungkin Anda Tidak Gunakan Langsung

Imej
Facebook sedia popular sebagai laman sosial terkemuka dunia, dan digunakan ramai untuk tujuan berkomunikasi dan berinteraksi dengan rakan-rakan mahupun ahli keluarga menggunakannya.

Menariknya, Facebook turut mempunyai beberapa fungsi menarik pada laman tersebut yang tidak begitu digunakan ramai, malah ada beberapa pengguna yang tidak mengetahui akan kewujudan fungsi berkenaan. Antaranya adalah termasuk;



Fungsi Panggilan Video Di Facebook



Facebook sebelum ini telah memperkenalkan sokongan panggilan video pada perkhidmatan mereka, membolehkan pengguna membuat dan menerima panggilan video dikalangan rakan-rakan mereka.

Perkara ini juga akan memudahkan anda untuk kekal berinteraksi dengan mereka yang tersayang sekiranya anda berada di luar negara, selain turut menggunakannya untuk berinteraksi dengan rakan-rakan kerja dan sebagainya.



Fungsi ini mungkin agak kurang popular memandangkan ia memerlukan sebuah pemalam khas tambahan dipasang sebelum dapat menggunakannya. Sokongan ini dibawakan…

Status Kurang Cerdik Wardina Tentang Air Asia

Imej
Kes Pukul Isteri: Wardina Safiyyah Pula Persoalkan Cara Kerja AirAsia

Di media sosial hari ini kecoh dengan kisah seorang suri rumahtangga yang telah dikasari oleh suaminya yang juga seorang juruterbang syarikat AirAsia.



Wanita itu telah membuat satu laporan polis berhubung keganasan yang berlaku namun suaminya kini didakwa menculik anak mereka dan meminta laporan polis ditarik semula.

Dan, Wardina Safiyyah menulis satu status yang kami kira sebagai kurang matang dalam aspek mempersoalkan siapa sebenarnya yang bertanggungjawab atas kejadian tidak boleh diterima akal ini — beliau mempersoalkan etika / cara kerja / kredibiliti AirAsia.




Status Wardina Safiyyah itu menerima komen tidak puas hati daripada orang ramai yang turut tertanya tanya apakah kaitan perilaku pekerja itu dengan majikan atau syarikat tempat beliau bekerja. Semestinya, Wardina tampil dengan penjelasan berikut.

“Of course it has nothing to do with his work performance. I just feel the company need to know personalities …

Tragedi 9 Kampong Tenggelam DiDasar Tasik Kenyir

Imej
Lama sebelum ditenggelami air, dasar Tasik Kenyir yang suatu ketika dahulu subur dan permai pernah menjadi sebahagian daripada kawasan penempatan penduduk terawal di Hulu Terengganu.

Walaupun tidak lagi menjadi sebutan, nama-nama kampung seperti Melor, Keliok, Berching, Petang, Mentong, Melaka, Kuala Terenggan, Kerbak dan Belimbing pasti akan kedengaran apabila ada yang menjejak sejarah empangan hidroelektrik itu.

Namun kini cerita masyarakat yang dahulu berkampung jauh di hulu Sungai Terengganu itu bukan sesuatu yang diketahui umum. Kebanyakan kisah-kisah lisan yang turun dari generasi ke generasi itu semakin dilupakan.


Bertempat di Kampung Dura, Kuala Berang nama Abbas Othman cukup dikenali sebagai bekas penduduk yang pernah mendiami perkampungan di dasar Tasik Kenyir sebelum ditenggelami air pada 1984.

Pada usia 77 tahun, Abbas boleh dikatakan antara generasi terakhir ‘penghuni dasar tasik’ yang sanggup berkongsi kisah hidup di kampung asalnya iaitu Kampung Kuala Terenggan.

Ketika…

Nurul Rahsiakan Kehamilan Anak Ke2nya Dari Keluarga Mentua

Imej
Penyanyi hitam manis Nurul Wahab Depp berasa sangat teruja dan bersyukur dengan kehamilan yang kedua bersama suami tercinta Ericc Depp dan pengumuman itu di buat menerusi video rakamannya dan di muat naik di You Tube dan blognya sendiri.


“Saya terpaksa mengunakan Bahasa Melayu untuk mengumumkan kehamilan saya yang kini sudah berusia 12 minggu ini bagi mengelak keluarga mertua saya tahu kerana hendak bagi ‘suprises’ dekat mereka,” katanya menerusi video itu.

Menurutnya lagi berita baik ini akan diberitahu sendiri kepada keluarga mertuanya kerana beliau dan suami akan terbang ke Perancis pada bulan depan. Nurul dapat merasakan kegembiraan mereka setelah di beritahu berita baik ini.

“Saya mengunakan rakaman video ini untuk memberitahu mengenai kehamilan saya kerana amat memudahkan dan cepat serta mengikuti perkembangan teknologi media sosial yang kian berkembang,” Katanya.

Anak pertamanya Zachary Depp bakal menjadi abang tidak lama lagi dan keluarga Nurul semaki n bertambah dan diha…

Apakah Yang Anehnya Pada Foto Ini?

Imej
Ops...bukan foto yang ini yer
Foto sebenarnya ada dibawah
Cuba anda perhatikan betul-betul..ada sesuatu yang aneh pada foto perempuan ini..

saja....entry hari ini sedikit santai...

Salah Seorang Peserta Pesta Sukan Bogel 2014 Adalah Bekas Ketua Wanita Gerakan Kedah?

Imej
Polis dilaporkan masih menyiasat perkara ini dan telah mengenalpasti 15 orang peserta acara tidak bermaruah tersebut dengan beberapa orang daripada mereka adalah warga tempatan.

Sehingga artikel ini ditulis, 10 orang saksi telah dipanggil untuk memberi keterangan dan polis turut menyiasat sama ada ugutan dan ancaman telah dibuat oleh kumpulan terbabit ke atas petugas-petugas di lokasi tersebut.


GERAKAN Kedah hari ini mengakui salah seorang daripada peserta tersebut adalah bekas Ketua Wanita GERAKAN Kedah yang juga merupakan ahli Wanita GERAKAN Baling pada tahun 1980-an yang sudah lama dipecat dari parti bernama CHEW SOO HOE.

Pemecatan Chew Soo Hoe dibuat kerana kegagalannya menjelaskan yuran keahlian tahunan.

GERAKAN Kedah turut membuat sidang media hari ini antara jam 11:20 sehingga 11:45 pagi tadi yang dipengerusikan oleh Dr. Cheah Soon Hai, Pengerusi PGRM Kedah, Wei Kok Wah, Pengerusi PGRM Bahagian Alor Star, Chua Chong Yong - Setiausaha Organisasi dan Lim Ewe Boon, Bendahari PGR…

KERANA INAI MODEN KUKU KANAK-KANAK BERTUKAR HITAM DAN BURUK SEBELUM TERCABUT

Imej
Seorang kanak-kanak telah menderita akibat inai moden yang mana kesan inai tersebut telah menyebabkan jarinya membengkak dan kuku tercabut.


Perkara tersebut telah didedahkan oleh ibu saudara kanak-kanak malang itu sendiri di media sosial pada 3 Ogos.


Selain daripada itu beliau juga turut memuat naik beberapa keping gambar sebagai bukti dan pendedahan produk yang digunakan tersebut.


Namun tindakan beliau mengadu serta mendedahkan perkara tersebut di media sosial telah mengundang kemarahan penjual produk terbabit serta sesetengah pihak yang merasakan itu adalah kecuaian ibu mangsa





siakapkeli

ISRAEL BLOK RAKYAT MALAYSIA DARI LAYARI LAMAN FACEBOOK IDF

Imej
Israel hari ini nampaknya telah menghalang pelayar dari Malaysia dari melayari laman Facebook IDF. Mungkin mereka telah goyang apabila banyak kali 'troll' ataupun laman Facebook mereka dikatakan telah digodam sebelum ini. Atau mungkin ada helah yang mereka tidak mahu rakyat Malaysia tahu.


Sememangnya ada ciri yang membolehkan Admin page Facebook mengehadkan negara mana yang boleh melayari laman Facebook mereka.

Hal ini dapat dilihat jika pengguna dari Malaysia pergi ke laman Facebook IDF secara terus, pengguna akan dibawa ke Laman Utama, bukan page berkenaan.

Tetapi jika menggunakan proksi dari luar negara seperti ini dan memasukkan alamat(URL) laman facebook IDF, iaitu https://www.facebook.com/idfonline , laman berkenaan masih lagi kelihatan berfungsi dengan elok.

Sebab kenapa mereka melakukan perkara itu tidak diketahui. Tapi nampaknya Malaysia telah berjaya memberi sedikit gentar kepada Zionis. Malaysia Boleh -



SiakapKeli.com


Sheila Majid mengamuk Chow Jack gelar Aidilfitri syaitan dan sebulan puasa makan babi

Imej
Sebelum ini Alvin dan Vivian telah dikecam teruk oleh masyarakat kerana telah didakwa menghina Islam dengan memuatnaik foto bersama kapsyen menyindir berbunyi "Selamat Berbuka Puasa dengan Bak Kut Teh.. Wangi, enak dan menyelerakan."

Dilihat tidak mengambil iktibar atas perkara tersebut, individu bernama Chow Jack pula telah memuatnaik status berunsur perkauman di laman Facebooknya.

Prihatin dengan isu semasa, Sheila Majid menyelar tindakan tidak bermoral itu dan menganggap bahawa individu tersebut mempunyai mentaliti yang rendah.

Luahan perasaan Sheila Majid itu mendapat sokongan ramai apabila foto tersebut mendapat lebih250 likes dan komen daripada para peminatnya.




Kebanyakan mereka turut menyatakan rasa kesal terhadap perkara tersebut dan meminta agar pihak bertanggungjawab mengambil tindakan ke atas individu itu.

Seharusnya status yang sedemikian tak patut wujud. Kita kan duduk dalam satu negara yang berbilang bangsa. Maka, wajiblah kita untuk saling hormat-menghormati s…

Pengantin pijak dan bakar bendera Israel sebelum ke pelamin di Melaka

Imej
Pengantin pijak dan bakar bendera Israel sebelum ke pelamin

MELAKA: Sepasang pengantin mengabadikan kenangan majlis perkahwinan mereka dengan memijak dan membakar bendera Israel sebagai tanda protes kekejaman rejim itu terhadap rakyat Palestin.

Norfadhilah Mohd Badroldin, 27, dan suami, Mohd Hilmi Muslim, 27, kedua-duanya yang bekerja sebagai arkitek bertindak melakukan perkara itu selepas berasa amat sedih melihat penderitaan umat Islam khususnya kanak-kanak dan wanita yang menjadi mangsa serangan rejim Zionis.

Mohd hilmi berkata, sebagai umat islam secara keras membantah tindakan tidak berperikemanusiaan itu.



Mohd hilmi berkata, sebagai umat islam secara keras membantah tindakan tidak berperikemanusiaan itu.

“Alhamdulillah saya rasa amat bersyukur majlis berjalan lancar dan bagi melahirkan kekesalan dan kesedihan serangan Israel ke atas Gaza dan sememangnya kita sebagai umat Islam kami sangat membantah dan mengeji tindakan Israel itu," ujar pengantin lelaki Mohd Hilmi Muslim.

Kaitan MH370 Dan Segitiga Bermuda Kembali Diperkatakan

Imej
Genap 145 hari kehilangan MH370, namun kepulangan pesawat itu masih dinanti keluarga penumpang, saudara, rakan, sahabat serta rakyat Malaysia amnya.

Walaupun diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bahawa pesawat malang terbabit berakhir di Lautan Hindi penghujung Mac lalu, teori yang timbul selepas itu sedikit sebanyak meniup semangat kepada waris yang menanti.


Dalam pedih akibat kehilangan orang tersayang, luka waris terubat tatkala Najib menegaskan bahawa Malaysia kekal komited mencari pesawat berkenaan.

Mesej ingatan sempena hari ke-100 kehilangan MH370 itu disuarakan Najib menerusi akaun Twitter peribadinya.


SEGITIGA Bermuda dalam peta dunia.


Malah, kerajaan turut mengumumkan bahawa Malaysia sudah membelanjakan RM27.6 juta setakat ini dalam fasa pertama pencarian.


Ia turut dibantu beberapa negara termasuk Australia, China, negara ASEAN serta Amerika Syarikat.

Mengingati semula tarikh 8 Mac 2014, pesawat Boeing 777-200ER yang membawa 227 penumpang dan 12 kru itu dilapork…

Pasangan Tua Gay Berkahwin

Imej
Sepasang Gay Lelaki Tua telah berkahwin buat kali pertamanya di China secara siaran langsung. "Pengantin" yang pakai dress putih adalah "wanita". Pasangan ini terdiri daripada seorang cikgu dan seorang penghantar air botol dari daerah Pinggu.





Buruk benor rupanya