Header Ads

Kenapa Lelaki Bangladesh Selalu Pegang Tangan Semasa Berjalan

loading...
Perkara yang sama saya jumpa di Mekah dan Madinah ini. Saya beranikan diri untuk menyapa mereka mengapa mereka berpegangan tangan bila berjalan bersama kawan lelaki. Bukankah itu menampakkan seperti kamu mempunyai hubungan songsang atau gay?


Lalu Bangla itu tersenyum dan menjawab dengan selamba.

"Kamu jalan pegang tangan anak lelaki kamu dan orang tak panggil kamu pasangan gay. Apabila anak kamu besar, kamu mahu pegang tangan anak kamu semasa berjalan anak kamu sendiri tak mahu kerana malu orang anggap kamu berdua gay. Minda kamu dah dirosakkan semasa kamu membesar. Asalnya kamu pegang tangan kerana KASIH SAYANG tetapi minda kamu dan anak kamu dicemari sehingga malu untuk berpegang tangan lagi semasa berjalan. Kami sayang sahabat kami seperti mana kamu sayang anak lelaki kamu, maka seperti mana kamu buat atas dasar kasih sayang, begitu juga saya. Cuma minda kami tidak tercemar dengan persepsi yang kata kami gay".

Saya senyum dan saya mengakui kebenarannya. Hari ini saya belajar sesuatu yang baru. Jika dulu "Gay" bermaksud "Sangat Gembira" hari ini, makna bahasa itu sudah dirosakkan dengan perkara negatif yang lain. Begitu juga dahulu pegang tangan kawan lelaki tidak pernah menjadi kesalahan, tetapi hari ini kita merasakan itu satu yang jijik. 

haaa....apa pula pandangan anda?


p/s Ayat dipermudahkan untuk mudahkan pemahaman. Ikutkan ayat bangla tadi, saya kena guna banyak bahasa isyarat.
Loading...

6 ulasan:

 1. bila tengok lelaki jalan berpegangan tangan terasa macam sesuatu lah kak...hu hu hu...

  BalasPadam
  Balasan
  1. hahaha..hadoyyy..samala kita Farah oiii...mandang pun mula la semacam jer

   Padam
 2. haha..selalu nampak...kelakar je tgok dorang camtu..

  BalasPadam
  Balasan
  1. hihi..jgn pandang lama2..nanti kang padah bila diorang tenung balik

   Padam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.