Isu Murtad.Ikuti Pengakuan Juli Jalaluddin

PENGAKUAN JULI SUMARDIATI MOHD JALALUDIN MENGENAI DIRINYA MURTAD | Seorang wanita yang telah mengaku keluar dari agama islam dikenali sebagai Juli Jalaludin atau lebih dikenali sebagai Emily de Strange mencetuskan kemarahan umat islam di Malaysia kerana tindakannya menghina Allah dan menyelar Nabi di laman sosial Facebook.

Sebelum ini, beliau menggunakan page Facebook Murtads In Pantai Timur - MPT sebagai medium untuk menghina dan mengeji agama islam. Page terbabit telah dibekukan. Beliau muncul pula dengan page Murtads In Kelantan -MIK dan page terbabit juga turut dibekukan kerana isi kadungannya juga turut dikecam oleh umat islam di Malaysia.

Punca wanita ini membenci islam ada diceritakan di dalam blognya di mana pengalaman silamnya iaitu pernah diperkosa ketika masa mudanya membuatnya benci kepada islam.


Namun, itu bukan alasan untuk membenci agama. Orang lain juga ada pengalaman pahit mereka sendiri. Mengikut rekod, Juli Jalaludin merupakan pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) yang cemerlang.

Tetapi, andai wanita ini tidak beragama, Atheist kenapa fokus penghinaannya hanya kepada agama islam sahaja? Takpelah. Kita doakan agar beliau diberi hidayah sebelum ajal datang menjemput.

Terbaru, melalui mesej dari kelab rahsia murtad yang berjaya kena hack oleh team KID-CSI TEAM, Juli Jalaludin telah membuat pengakuan yang dirinya murtad. Dia dan kekasihnya tidak beragama.

Semoga pihak berkuasa dapat mengambil tindakan terhadap wanita ini agar beliau dapat ditarbiah dan dijelaskan mengenai kekeliruan dan kesesatan dirinya itu. Semoga kita semua dijauhkan dari hal-hal sebegini.

 Naudzubillah Minzalik.

BIODATA PENUH JULI SUMARDIATI PEMILIK FAN PAGE FACEBOOK YANG MENGHINA ISLAM - JULI SUMARDIATI PERNAH DIROGOL DI USIA MUDA | Pada ketika ini kecoh dilaman sosial Facebook apabila satu page berjudul “Murtads In Kelantan – MIK” yang menghina agama Islam dikecam dan identiti pemiliknya sudahpun diketahui.

Pemiliknya bernama Juli Sumardiati merupakan seorang pelajar cemerlang SPM Terengganu 1989.

Juli merupakan penuntut di MRSM Kuala Terengganu.  Selepas SPM, Julie kemudiannya menyambung pelajaran di Colorado School of Mines, Amerika Syarikat pada 2005. Di sini Amerika Syarikat, Juli menganggotai kugiran metal Halun dan Shadowed Grace sebagai vokal / gitaris.

Dalam blog ini, turut tercatat pengalaman Juli dirogol pada usia muda sehingga membawa kepada bibit kebenciannya terhadap agama. Apa pun alasannya, diharapkan pihak berkuasa dapat segera menyiasat dan mengambil tindakan ke atas mereka yang menghina agama Islam.

Ikuti kisah beliau,

Emilie’s Diary: Memory Trigger

I used to wonder about my recollections of the sexual abuse I experienced as a child.  What I remember today are merely snapshots of flashbacks.  Just like those in those black and white movies.  I  recall vividly at least several separate occasions based on the different timing and locations when and where they happened.  However, details greatly vary.  I cannot pinpoint chronology, nor can I describe how each episode began or ended for the most part.  Why do I bother to know?  Perhaps it is best not to remember at all; yes, the thought crossed my mind many times.  I cannot help which memory I’ve carried with me for the longest time or which I’d chosen to forget.  Nevertheless, they’re there, so I’m actually more curious to know why those, and not others that I remember.  Or if they are actually real, and not something I made up for whatever reason.  Of course they are not made-up, but if anybody accuses me of such, will I be able to justify my story?

Sometime ago, I came across a video which provided some clues to understanding this.  At the end of the video, the speaker narrates his conversation with a young death row inmate whose life was certain to doom since he was a child; at a tender age of five, his paranoid schizophrenic mother tried to kill him with a butcher knife.  Curious, he asked the boy if he remembers anything, perhaps all he remembers was what people had told him; the boy, leaned forward and said “Professor, I don’t mean any disrespect by this, but when your momma picks up a butcher knife that looks bigger than you are, and chases you through the house, screaming she’s gonna kill you, and you have to lock yourself in the bathroom and leaned against the door and hollered for help until the police gets there, that’s something you don’t forget.”  (The rest of the video doesn’t really relate to my subject matter but I recommend watching it anyway for a few good things – understanding the suffering, proactive vs. reactive problem solving skills).

So, I call it “memory trigger.”  What the boy experienced was something emotionally intense (Fear.  Butcher knife).  However, a trigger does not need to be intense.  It just needs to be distinctive that it is memorable.  It can be something as trivial as a simple sound, smell, taste or vision, and it may only last for a few seconds.  The recollections are pieces of memory that center around the trigger.  These faded patches that provide the details are sort of unintended consequences of that trigger, really.

So I thought through the events that I believed had taken place in order to test this theory and for each event, identify the associated memory trigger.  The most vivid would have to be this one particular experience.  I was napping.  I was little, couldn’t have been more than four or five years of age.  I woke up to find a man spooning me, his penis between my legs.  Not inside my vagina, just between my legs.  I was a bit afraid I suppose, but I was more drowsy and having just woken up and confused, not sure of what to do.  He then realized I was awake, I guess my body must have stiffened all of a sudden.  He slowly pulled away, got up – all the while me remaining still with my back towards him – and as he was putting on his pants, his belt buckle clinked.  That clink.  That clink that remains with me until today.  That clink was the trigger that made me remember.

And then there was the one when my mom was cooking in the kitchen.  I was in a locked room with this man.  My abuser.  He did things to me, details are sketchy, but the sound of fish frying was loud and clear and it stuck in my brain until today.  And the one when we kids were playing hide and seek and I hid under the bed covers among unfolded laundry and this neighbor teenage boy slid his hand into my panties.  I refused, but he started saying another girl friend of mine didn’t refuse when he did the same thing so I should let him.  The musky and dusty air under the covers, along with the words that he whispered to me, were the memory trigger.

One night when I was 11, I was staying with a married cousin, and I woke up, and I realized my cousin’s adolescent brother was breathing heavily on my neck.  It frightened me but I froze.  I didn’t tell anyone.  And there was the one with the neighbor’s teenage son, we kids we were playing in the attic and then he must have told his sister to leave, because I forgot what happened next except that he fucked me, and afterwards told me not to tell my parents.  I remember putting my panties back on, one with black and white stripes.  The heavy breathing and my striped underwear were the trigger.

And then there was the painful one.  One day my family and I were watching television and I was lying on a metal swing in the living room at the back under the covers and this guy, a regular abuser, slipped his hand and started touching my vagina.  Yes, I liked it.  By then I was a regular masturbator, so when he told me to follow him to the balcony in the back, I relented. He locked the door and we fucked.  It was good, but it was also very painful.  Afterwards, he unlocked the door and I went to pee and I remember the sharp pain.  My memory trigger.  And as far as I am concerned, that was the last time I allowed them to touch me.

I used to think, was there something seriously wrong with me?  How did I manage to attract these men? I was 5 when it first happened and 11 when I told them to stop.  Exactly how many times, I do not know.  I only remember the ones with memory triggers.  But what I know for sure, that was the time when the self-hating and self-blaming started and lasted for the next 20 years or so.

Mungkin selepas ditahan, pihak yang mendalangi FB Murtads In Pantai Timur dapat diberikan pencerahan oleh pihak berkuasa tentang salah faham mereka terhadap Islam selama ini.

Sesungguhnya hidayah itu milik Allah SWT, semoga kita termasuk dalam kalangan yang diberikan nikmat untuk memperolehinya. Pemikiran dan pandangan Juli tentang Islam dapat dibaca di blognya, cattastrophenomenon.wordpress.com. Berikut kami kongsikan Biodata penuh Juli Sumardiati atau lebih dikenali sebagai Juli Jalaludin.


Biodata Penuh Pemilik Akaun Facebook Murtads In Kelantan – MIK

Nama Penuh : Juli Sumardiati Binti Mohd Jalaludin
Nama Samaran : Juli Jalaludin / Emilie de Strange / Celestial Eve
Umur : 42 Tahun (2014)
Fake acc : Emilie de Stange
Real acc : Juli Jalaludin
Acc artis : Celestial Eve
Asal : Ketereh, Kelantan
Tempat Tinggal : Kuala Lumpur sekarang di Norway

Pendidikan:

MRSM Terengganu (class of 89)
Colorado School of Mines (class of 95)

Pekerjaan:

1. Employer: Sclumberger
2. Band: Halun (vocalist – Celestial Eve )
3. Band: Shadowed Grace (vocalist – Celestial Eve )

P/s : Page terbaru beliau, Murtad In Kelantan - MIK juga telah dibekukan oleh Facebook.



sumber:http://www.mazeermohamad.com/

Ulasan

  1. Slm..akak..sedih saya baca kisah dia sbb sya ex classmate slh seorg adik dia , skrg adik dia dh jadi lecturer. Yg menyedihkan bila emaknya dah malu nak keluar rumah especially ke masjid sbb ramai memandang serong pd mak beliau.Mudh2an Juli diberi hidayah utk kembali kpd Islam.

    BalasPadam
  2. Astaghfirullah. Moga2 dapat hidayah.

    BalasPadam
  3. Dalam byk2 agama dalam dunia ini HANYA AGAMA ISLAM sahaja yg mengangkat martabat wanita. Dalam Al Quran ada cerita khusus tentang wanita. Wanita bebas memilih pintu2 syurga bila dia mengikut apa yg diperintahkan oleh Allah. Dalam pengertian Islam sebenar wanita bukan hamba kepada kaum lelaki. Dalam Islam sebenar wanita bebas mencapai apa jua yg dia inginkan. Jika dia hidup dalam zaman jahiliah dah lama masuk dalam tanah kena tanam hidup2 dan tidak akan dapat rasa udara segar. Tapi dia bernasib baik kerana dilahirkan dalam keluarga Islam dan berbangsa Melayu jika tidak faham2 sajalah. Tapi saya pelik dgn ciptaan Allah yg dah murtad ni. Dia menghina Islam hanya kerana diri telah diperkosa. Sedangkan jika dah murtad pun dia tetap terdedah dgn gejala sosial yg lagi teruk. Peratusan pesakit hiv dalam dunia ni lebih byk org bukan Islam berbanding yg beragama Islam. Dia mudah gelap hati pada kemewahan dunia yg akan musnah bila nyawa sudah tiada. Moga dia sedar sebelum terlambat. Kita sedekahkan Al Fatihah kepada dia agar hati dia lembut kembali, termasuk juga kepada mereka2 yg sudah menyimpang jauh dari agama Islam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kamu salah sebenarnya kalau berfikir HANYA AGAMA ISLAM MENGANGKAT MARTABAT WANITA. Kamu pelajarilah tentang agama lain maka kamu akan mengetahui kebenarannya.

      Padam
  4. Kasihan... dia terpesong kerana tidak mendapat perhatian secukupnya.... sedangkan orang Islam sendiri pun pesong, inikan orang yang tidak mendapat perhatian & petunjuk.... kasihan beliau... sedang masih mencari matlamat hidup.... kalau beliau baca, saya cadangkan untuk membelek al-quran, untuk mencari jawapan beliau inginkan..

    BalasPadam
  5. Ala dia jd mcm ni pun sbb org islam gak yg wat dia jd mcm tu..lagi pun zaman skrg ni islam org da xpandang da..malah perangai org islam lg truk dr org kafir.

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!