Header Ads

Symbol salib pada masjid di Kota Iskandar ,Johor Bahru?

loading...
Kiriman dari salah seorang fans PBJ.

Berikut adalah gambar sebuah Masjid di Kota Iskandar Pusat Pentadbiran Kerajaan negeri Johor yang sedang dalam pembinaan.

Kelihatan dari jauh di bahagian kemuncak menara masjid ini seolah-olah seperti symbol salib.

Saya pasti ini sudah tentu tidak disengajakan oleh arkitek yang mereka-bentuk masjid ini dan ianya tidak disedari oleh kakitangan Kerajaan Negeri.

Jika ianya benar kelihatan seperti symbol salib, diharap pihak Pentadbiran Kerajaan Negeri dan Majlis Agama Islam Negeri Johor dapat melakukan sesuatu, sekian terima kasih.

p.s ..admin ucapkan berbanyak2 ucapan terimakasih atas penerangan pihak2 komentar kat bawah..semoga dengan penerangan yang diberikan kita semua tidak salah faham dengan situasi ini....semoga para pembaca juga faham dengan masaalah ini...
Loading...

4 ulasan:

 1. Maaf! sebelum berburuk sangka lebih baik cari kebenarnya.. bukankah masjid ini belum siap lagi? dari rekaan asli tidak ada bentuk salib pun atau bulatan tiang itu (rings). Dari laman http://super325.com/2013/12/01/new-mosque-kota-iskandarprogressing-as-1-dec-2013/ pun nampak yang ianya masih lagi belum siap..

  Tak baik tabur fitnah!

  BalasPadam
 2. TQSM sahabatku , kami maklum bahawa the steel framing for the skeleton tip look like a salib when we see at a certain angle, we believe by adding an structure member "steel ring beam" it will eliminate the "t", saya sudah beri penjelasan kepada Dato Noh Gadut & wakil UPENJ bila dihubungi petang tadi. Saya mewakili Cahaya Jauhar Sdn Bhd dan pasukan juruperunding projek Masjid Kota Iskandar memohon ampun maaf atas kelemahan tersebut. yg baik adalah daripada ALLAH dan yang tersilap adalah daripada pasukan kami.

  BalasPadam
 3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 4. TQSM Cik/Puan penulis yg dihormati, kami maklum bahawa the steel framing for the skeleton tip look like a salib when we see at a certain angle, we believe by adding an structure member "steel ring beam" it will eliminate the "t", saya sudah beri penjelasan kepada Dato Noh Gadut & wakil UPENJ bila dihubungi petang tadi. Saya mewakili Cahaya Jauhar Sdn Bhd dan pasukan juruperunding projek Masjid Kota Iskandar memohon ampun maaf atas kelemahan tersebut. yg baik adalah daripada ALLAH dan yang tersilap adalah daripada pasukan kami.

  BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.