Header Ads

Peristiwa Aneh Landa Lahad Datu Tengahari Tadi

loading...


Kejadian di TAMBISAN LAHAD DATO 24/12/2013 sekitar 9.00 pagi.
rahmat atau petanda.....

lihat kemunculan ikan-ikan yang banyak ini...harap2 tidak terjadi tsunami seperti 26 Disenber yang lalu

Difahamkan fenomena ini terjadi di Lahad Datu Sabah tengahari tadi..andai ada apa-apa maklumat boleh sharekan disini..

LAHAD DATU: Penduduk di Kampung Tambisan Darat, di sini, gempar apabila ribuan ikan 'naik' ke darat dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi tadi.
Fenomena pelik itu menyebabkan beberapa penduduk mengambil kesempatan mengaut ribuan ikan tamban yang terdampar di pantai kampung terbabit. 
Menurut sumber Jabatan Meteorologi, fenomena itu adalah yang pertama kali berlaku di kawasan itu dan menafikan dakwaan bakal berlaku tsunami. 

Bagaimanapun, pihaknya akan memantau situasi berkenaan dan orang ramai dinasihati supaya tidak panik kerana tiada sebarang petanda berlaku tsunami dikesan ketika ini.
BEBERAPA penduduk mengambil kesempatan mengaut ribuan ikan tamban yang terdampar di pantai. FOTO Ihsan Mohd Irsyad Sahri

Semalam, jabatan terbabit mengesahkan berlaku kejadian gempa bumi berukuran 5.7 skala Ritcher di kepulauan Mariana pada jam 5.12 petang yang berpusat di timur laut Tagum,Filipina, kira-kira 2,842 kilometer dari timur laut Kinabatangan, Sabah.


Loading...

5 ulasan:

  1. Tengok juga...sungguh luarbiasa, tapi takut pula...semoga tiada apa2 lah yg berlaku.

    BalasPadam
  2. Apapun hikmah disebalik Ikan Tamban Mendarat di Lahad Datu ini harap semua berdoa agar semuanya selamat dari kemungkinan bencana

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.