Header Ads

Kisah Arwah Fatin Imanina, Satu Pengajaran Buat Ibu Bapa

loading...
Untuk peringatan bersama. Kalau ada anak-anak kita atau sesiapa yang mendapat chickenpox seteruk ini, kira dah stage teruk. Darah sudah dicemari oleh kuman. Nampak macam darah beku kat tubuh.

                         
Fatin dah dibawa awal berjumpa doktor, tapi doktor tu cakap, “normal la ni…takde pa per….ambik ubat, balik rumah makan yea”. Esokannya jumpa doktor lagi, tapi doktor tu cakap, “biasa la tu..chicken pox..mesti la demam….balik rumah, makan ubat yer…”.


Tapi, bila oksigen turun below 60, barulah cakap kes ini kritikal, kena refer pakar dekat hospital kerajaan.
Sedihnya. Moralnya, kadang2 apa yang doktor cakap tak semua betul , kita kena cari hospital2 lain untuk mengesahkannya .


Alfatihah untuk arwah.
SHARE kepada semua, biar semua tahu.

p/s  akak pernah kena sakit ni tahun lepas,sakitnya hanya tuhan yg tahu..cuma bezanya tiada gatal2 dan demam..maybe cepat makan ubat kot



http://terbakor.com/
Loading...

5 ulasan:

  1. siannya..kalau tgk rupa dia pun nampak teruk dah tu.. saya pernah kerja tahun 2009 kut..sakit ya amat.. nak bgun sikit je kepala pening..bila baring je sakit belakang.. dmam nya pun lain macam..

    BalasPadam
  2. @Mimie Najibitu kita yg dah dewasa ni yg kena ,bayangkan sakit ni keba pada budak sekecil ini,hanya yang benar2 kuat mampu bertahan

    BalasPadam
  3. Apa tindakan pd Dr. yg ambil lewa bende ni?

    BalasPadam
  4. @Nurul Hidayah
    sepatutnya kena buat laporan kat balai polis la,baru boleh diambil tindakannya

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.