Header Ads

INILAH IKLAN PALING DIBENCI OLEH YAHUDI LAKNATULLAH!

loading...
                        
INILAH IKLAN YANG MEMBUAT ORANG YAHUDI FOBIA DAN TRAUMA |

 Selepas beberapa hari semenjak tersebarnya video yang dikatakan menghina Nabi Muhammad SAW ke seluruh dunia oleh puak-puak Yahudi ini, akhirnya mereka terpaksa berhadapan dengan apa yang umat Islam di dunia rasai selepas turut dihina dalam sebuah iklan oleh sebuah syarikat pembuat pil.

Gambar mengerikan mangsa kem tahanan rejim Nazi adalah mimpi buruk bagi sebahagian besar kaum Yahudi.

Namun, gambaran mengerikan itu justeru menjadi bahan jenaka sebuah surat kabar Estonia dengan menjadikannya sebuah iklan. Tidak hairanlah, iklan ini mengundang kemarahan banyak orang, terutama kaum Yahudi.

Iklan itu sendiri mempromosikan pil diet yang memaparkan sejumlah lelaki kelaparan dengan lokasi di kem mematikan terbesar di Jerman itu. Dalam iklan itu, terpampang tulisan,” Satu, Dua, Tiga, pil pelangsing Dr Mengele sangat berkesan untuk anda! Tak ada lagi orang gemuk di Buchenwald! ”

                       
Reaksi paling keras datang dari organisasi Yahudi. Mereka mengecam iklan di Eesti Ekspress yang diletakkan di bahagian jenaka surat khabar itu.

”Iklan ini amat mengelirukan dengan mengorbankan berjuta-juta mangsa korban Nazi,” ungkap Efraim Zuroff dari Pusat Simon Wiesenthal, Jerusalem.

Alla Jakobson, jurucakap komuniti Yahudi Estonia, berkata, insiden itu menunjukkan masyarakat Estonia mengalami masalah besar dalam moral dan nilai etika.http://www.mazeermohamad.com/2013/04/iklan-paling-dibenci-oleh-yahudi.html
Loading...

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.