Bila Mayat Diajak Bergambar

Salah satu cara mengubati kerinduan kepada orang yang telah meninggal adalah dengan melihat fotonya. Dengan melihat foto kenangan orang yang sudah meninggal akan tetap terus hidup dalam ingatan kita.


Hal ini pun sudah berlaku sejak jaman kuno pada masa era victoria dimana foto orang-orang yang sudah meninggal memiliki arti untuk mengobati kerinduan keluarganya. Namun uniknya, foto-foto tersebut tidak diambil pada masa mereka hidup. Orang-orang yang sudah meninggal ini akan berpose layaknya seperti mereka masih hidup bersama dengan orang yang masih hidup dan beberapa berpose di dalam peti mati mereka.

Teliti dan perhatikan foto-foto dibawah ini cuba tebak mana yang sudah meninggal dan mana yang masih hidup,,
                              

                                         

 

                                         

                                        

                                               

                                                  


memang pelik budaya mereka...

Ulasan

  1. pelik laa.. tak takut ke diorang tu..

    boleh tlg bagi ekrjasama like gambo ni

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407785169314300&set=a.388482787911205.94131.354930457933105&type=1

    thankyu

    BalasPadam
  2. Mcm2 tingkah laku manusia didunia ni, thx for sharing

    BalasPadam
  3. assalamualaikum ... kalau kat sini mesti mrk cakap " berhantu " ... heheheee

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Bila Bersalin,Kena B***l Juga Ke?

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!