Tuan tanah kedaun nak try buat Durian Crepe....


Teringin rasanya tekak ni
Nak buat..durian x de..
napaknya kena carik durian la..

jadi terjumpa resepi ni...simpan dulu ..
ada durian..resepi pun jalan...

RESEPI DURIAN CREPE - (Sila share klau berguna untuk anda)
Rujukan : Hesti

250 gm tepung gandum
3 biji telur
500 ml santan
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh pandan emulco
1 sudu teh pewarna hijau

Satukan semua bahan di atas di dalam bekas
Kacau rata
Masukkan dalam blender dan kisar
Kemudian tapis

1)Sediakan kuali leper untuk membuat crepe yang tidak melekat
2)Panaskan hingga kuali benar-benar panas
3)Oleskan sedikit minyak pada kuali
4)Kemudian kecilkan api
5)Tuangkan satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe
6)Adunan tak perlu di balikkan

haaa..senang je pun....cuma tang krim tu...x manis sangat ke??



Ulasan

  1. best tu....tp..:( xmakan durian...kata family, sy la orng yg paling rugi xmenikmati raja buah ni...n ade satu masa yg dulunya teman baik, paksa makan durian...hingga dia merajuk coz sampai akhirnya sy xmakan....

    BalasPadam
  2. Tak penah makan lagiii..teringin jugak

    BalasPadam
  3. Sedapnya...post kat saya skit..hehe

    BalasPadam
  4. Saya ni, sampai ke hari ini belum dapat rasa pun durian crepe..asyikkk la dok tgk ganbarnya kat blog kawan2 ni...

    BalasPadam
  5. Kalau dah siap ajak ajakla pemikir sebagai tukang rasa ye..

    BalasPadam
  6. @Eedi Aziz
    ruginya x makan durian....hish...rugi..rugi

    BalasPadam
  7. @Bin Muhammad
    hihihi....post gambar je la...kalau yg asli takut meleleh pulak krim tu nanti...

    BalasPadam

Catat Ulasan

jerit kat sini

Catatan popular daripada blog ini

Suami Isteri...Kena Baca Ni..(Sorry..ada unsur2 18sx sikit...sikit jer tau...)

Misteri Apa Yang Ada DiBukit Hantu?Lihat!!

Wahai Lelaki Bernama Suami...Bacalah!!