Header Ads

Sayangkan Harta Hampir Hilang Nyawa(Tragedi Banjir)

loading...

"DIBAWA ARUS… Turutan gambar detik-detik cemas seorang pemuda Khairi Said, 27, yang sedang menunggang motosikal mengalami detik cemas apabila nyaris dihanyutkan arus deras ketika melalui Jalan Permaisuri-Penarik di Kampung Tasik

Beliau yang bertekad meredah banjir untuk ke tempat kerja gagal mengawal motosikalnya, lalu dihanyutkan arus deras di kawasan sawah terbiar berhampiran Sungai Setiu.

Kelihatan Khairi juga turut dihanyutkan arus deras setelah usahanya untuk menyelamatkan motosikal miliknya gagal.
Jurufoto BERNAMA Arjasneh Ahmad yang kebetulan berada di situ sempat merakamkan detik-detik cemas itu.
Banjir yang melanda Terengganu sejak Ahad semakin bertambah buruk apabila jumlah mangsa meningkat kepada 2,594 pagi ini berbanding 1,301 malam tadi.

– Bernama


                                                       Sentiasalah berhati-hati





Loading...

4 ulasan:

  1. Teringat kejadian sma kat thailand tp xla kena hnyut....selmba je bwk moto dlm air...ada post kat blog beberapa bulan lepas

    BalasPadam
  2. @MizzTina
    x de pikir apa dah tu...pikir motor jer

    BalasPadam
  3. @tiga minit
    ye ke..kena hati2 bila redah banjir ni..mcm2 boleh berlaku

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.