Header Ads

Lihat Keadaan Mereka, 2 saat sebelum petir menyambar..!!

loading...
.Yang disebelah kiri tu adik dia sean McQuilken yg belah kanan tu abg dia Michael McQuilken..gambar di ambil oleh Mary McQuilken.Mereka sekeluarga sedang hiking di Moro Rock in Sequoia National Park, California

Sebelum berhenti nak ambil gambar ni dan elok je lebih kurang dua saat petir mula menyambar berdekatan dengan mereka..salah seorang yg tiada dalam gambar mati disambar petir..Sean juga mati akibat dari komplikasi kejadian ini..




Kata orang bila ribut petir,jangan sesekali berteduh dibawah pokok...akibatnya memang parah..silap2 boleh maut.
Jadi mcm ni sebab rupture of capillaries under the skin due to the passage of the lightning current or the shock wave from the lightning discharge as it flashes over the skin..


Lihat kesannya......mengerikan

Loading...

4 ulasan:

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.