Header Ads

William, isteri saman majalah

loading...
LONDON: Isteri Putera William, Catherine semalam berdepan dengan tindakan yang akan memalukannya lagi berhubung gambar separuh bogelnya apabila satu lagi majalah Itali berkata, ia akan menyiarkan gambar berkenaan.

Pasangan diraja Britain itu itu sudahpun memulakan tindakan undang-undang terhadap majalah Closer, selepas ia menyiarkan gambar yang dirakam paparazi menunjukkan Catherine berjemur bersama-sama suaminya dalam keadaan separuh bogel.


Majalah itu adalah sebahagian daripada empayar media bekas Perdana Menteri Itali, Silvio Berlusconi.

Pasangan berkenaan berharap untuk mengekang skandal itu dengan menyaman Closer serta-merta tetapi, Chi, sebuah majalah mingguan yang juga diterbitkan oleh Kumpulan Mondadori milik Berlusconi, mengumumkan rancangan menerbitkan isu khas 26 muka esok, khusus mengenai gambar Catherine.


Gambar itu dirakam ketika beliau bercuti bersama William yang menduduki tangga kedua dalam senarai pewaris takhta Britain, di Perancis, baru-baru ini.


Pengarang Closer, Laurence Pieau dipetik oleh majalah The Sun semalam sebagai berkata, pihaknya mempunyai banyak lagi gambar itu tetapi belum menyiarkannya.

“Ada banyak lagi gambar itu yang kami tidak siarkan dan kami tidak akan menyiarkannya. Tetapi akhbar lain mungkin akan menyiarkannya,” kata Laurence.

Versi muka depan Chi menunjukkan beberapa gambar itu dengan tajuk ‘Ratu Berbogel.’

“Hakikat bahawa ia gambar bakal Ratu England menjadikan artikel itu lebih menarik.

“Ia topik yang baik kerana ia menunjukkan secara menyeluruh kehidupan harian pasangan yang amat terkenal dan moden yang sedang bercinta,” kata pengarangnya, Alfonso Signorini.

William dan Catherine, yang berada di Malaysia ketika ini, menyaman Closer kerana menceroboh privasi mereka.

Dalam pada itu, tindakan menyaman Closer dilapor berkesan apabila majalah itu menarik balik beberapa gambar kontroversi itu dari laman webnya, lapor RadarOnline.com. - Agensi
Loading...

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.