Header Ads

Rumah kartun Dialam Realiti

loading...
1. Rumah The Simpsons


Rumah ini dihasilkan oleh seorang peminat fanatik. Ia bukan sahaja sama di bahagian luar malah hiasan dalamannya juga seperti dalam kartun. Rumah ini terletak di Henderson, Nevada.

2. Rumah Seperti Flinstones


Rumah batu ini hampir sama dengan rumah dalam The Flinstones. Walaupun bentuknya agak luar biasa namun hiasan dalamannya mempunyai gaya kontemporari. Rumah ini mempunyai pintu masuk, beberapa buah tingkap dan bumbung. Ia terletak di Nas Montanhas de Fafe di Portugal.

3. Rumah Barbie


Rumah moden ini dihasikan oleh pereka dalaman Jonathan Adler sempena ulang tahun Barbie yang ke-50. Ia seluas 3,500 kaki persegi dan menghadap Lautan Pasifik. The Barbie’s Real Life Malibu Dream House ini terletak di Malibu, California.

4. Rumah Minnie Mouse


Rumah ini bukan sahaja nampak comel dari luaran tetapi juga mempunyai kelengkapan penuh di dalamnya. Ia termasuk mesin menjawab telefon (anda boleh mendengar suara Mickey dan Goofy), oven yang sedang membakar kek dan ketuhar gelombang yang memasak popcorn! Rumah ini terletak di Mickey’s Toontown Fair, Orlando, Florida.

5. Rumah Snoopy


Rumah Snoopy versi besar ini digunakan sebagai kiosk informasi bagi kompleks padang besbol, sebahagian dari Muzium Charles M.Schulz di Santa Rosa, California.

6. Rumah Hobbit


Rumah Hobbit ini dibina oleh Simon Dale walaupun dia bukan seorang arkitek mahupun kontraktor. Ia dibina bersama bapa mertuanya selama 4 bulan dengan kos sebanyak 3 ribu pound.

7. Rumah Hello Kitty(akak berkenan ngan umah ni..cantik..)


Rumah comel berwarna merah jambu ini diinspirasi 100% dari sejarah kucing yang popular ini. The Hello Kitty Villa ini terletak di Taipei, Taiwan.

8. Rumah Heidi

Bukan sahaja rumah ini sama seperti rumah datuk Heidi, malah pemandangannya juga serupa.

9. Rumah Batman

Rumah misteri yang agak luar biasa ini hampir sama seperti rumah yang terkenal di Gotham City. Lihatlah cahaya merah pada gambar tersebut. Mungkin Batmobile baru saja lalu?

10. Rumah Inspirasi Dari Star Wars

Rumah ini dibinapada 1970 oleh Claude King selepas mendapat inspirasi dari Neil Armstrong yang baru sahaja menjejakkan kaki ke bulan. Rumah berbentuk UFO ini terletak di Chattanooga, Tennesse. Ia seolah0-olah diinspirasi dari Star Wars namun filem tersebut hanya dihasilkan 7 tahun selepas rumah ini dibina.
Loading...

1 ulasan:

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.