Header Ads

Lihat Zon Jerawat Anda Dan Punca Penyakit

loading...
ZON 1&2 : SISTEM PENGHADAMAN. Memang sah bnyak beno makan mekdi, kepsi nih.. minum bnyak air & mkanan sejuk macam timun

ZON 3 : HATI : Takda minyak, Takda alkohol , Takda tenusu untuk korang. Zon ni tanda byak alahan. Wajib buat senaman 30 minit sehari & tidur cukup untuk rehatkan hati

ZON 4&5 : BUAH PINGGANG : masalah ni kat mata jer temasuk dark circles.. ni memg jnis xsuke minum air. Korang ni dehidrat. senang je.. MINUM AIR!!

ZON 6 : JANTUNG : Bahaya².. kurangkan pedas & kurangkan makan daging. Ambil udara segar, cari jalan kurangkan kolesterol contoh nya gantikan lemak jahat dengan baik. Korang boleh ambil omega 3 & avokado. ehem2 lagi satu check balik expiry date barang mekap korang tu ye. Belila baru...

ZON 7&8 : Lagi sekali BUAH PINGGANG : Ni memang senang MINUM AIR!! kopi & alkohol hanya terukkan keadaan

ZON 9 & 10 : SISTEM PERNAFASAN : Tak hairanlah kalo korang merokok, atau ada alahan macam asma. Jangan biar badan panas, makan benda sejuk, kurangkan gula, elakkan asid badan tggi ( daging , susu, kafein, gula, alkohol) selalu² ambil udara segar, tambahkan makanan alkaline (sayur hijau, jus wheatgrass) . Tapi paling masalah kat korang ni sebab suka sangat tidur henset kat telinga & sarung bantal busuk tu sayang sangat nak basuh.. tule puncanya..

ZON 11&12 HORMON : Korang ni mesti kuat emo. hehe jangan marah. Zon ini menandakan stres & perubahan hormon, banyakkan minum air, cukup rehat & tidur, mkn sayur, jaga muka dengan cermat, elakkan stres. Tanda datang bulan pun mungkin juga zon ini

ZON 13 : PERUT : Korang ni perut dah lama tak servis. Ambil mknan tinggi serat, minum lah teh herba banyak² untuk buang toksin!

ZON 14 : PENYAKIT : Zon ni menandakan yang badan korang tengah melawan bakteria sebenarnya. Jadi cukupkan tidur, minum air, bernafas lah panjang² sedikit atau pun ambil je kelas yoga..
Loading...

8 ulasan:

  1. selalu tumbuh jerawat kat pipi hehehe

    BalasPadam
  2. Tq akak...baru perasan ada sikit-sikit betul...nway artikel ni macam kelakar but berisi lah..

    BalasPadam
  3. rasa nye macam kena lah...........

    BalasPadam
  4. @imie fatiema™
    hihi..sama ngan anak akak le...pastikan jgn letak henset kant tinger...selalu tukar sarung bantal..

    BalasPadam
  5. @sHiMi sHinHae~
    hhhmm...mcm betul kan...akak selalu kluor kat idung..takutt

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.