Header Ads

STAIL ORANG KAYA-JUTAWAN HONGKONG HANTAR JET BELI DURIAN

loading...
MACAU - Rasa eksotik durian sepertinya memang mengundang banyak pihak untuk mencubanya. Tak pelak hal ini juga dialami oleh jutawan Stanley Ho yang sangat menggemari buah beraroma kuat tersebut. Ho bahkan menghantar jet peribadinya ke Singapura untuk membeli 88 buah durian.

Durian yang dibeli oleh Ho bukanlah durian biasa. Durian yang dia beli ini berjenis Mao Shan King dan rasanya memang membuat Ho seperti ngidam. Ho membeli 88 buah durian dari kedai durian 818 di Telok Kurau Road, Singapura dengan harga 2.065 dolar Singapura atau sekira Rp13, 5 juta (Rp6.569 per dolar Singapura).
Er...kalo dalam ringgit Malaysia kira sendirik yer..

Usai mendapatkan buah kesukaannya, Ho langsung memakannya bersama rakan jutawannya asal Hong kong Li Ka-Shing. Ho memberikan jutawan ternama Hong Kong tersebut diberi sekira 10 buah durian. Demikian diberitakan The Star , Kamis (15/7/2010).

Awalnya Ho menyuruh pegawainya untuk membeli 98 durian, tapi mereka hanya boleh mendapatkan 88 buah. Hal ini kerana jumlahnya tidak cukup, mengingat masa panen durian Mao Shan King sedikit terganggu, kerana halangan cuaca.


Read more: wisben.com


Loading...

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.