RAHSIA: Lembut dan Rangupkan Paru Goreng

RAHSIA: Lembut dan Rangupkan Paru Goreng

Loading...
RAHSIA: Lembut sangat dan Ranggup Paru Goreng ni 

1-Cara nak buang bau hanyir,
Rendam dengan limau nipis jap.
2– Cara nak lembut kan paru
a) masukkan air dan paru dalam periuk
b) masukkan garam, kunyit dan asam keping
c) masak bahan-bahan tersebut selama 20 minit
Setelah tu potong nipis-nipis tau.
Cara goreng paru
a) Jintan manis, jintan putihdan ketumbar di tumbuk. Setelah tu, digaul bersama paru.
b) Masukkan garam dan kunyit sekali tau.
c) Setelah minyak panas di kuali, masukkan paru.
d) Ni penting, masukkan ASAM KEPING di dalam kuali tu.
Okkkk, paru sedia di makan. Percaya lah memang ranggup dan lembut je.
Share tau untuk manfaat bersama

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. nice sharing kak... buh jintan manis, putih, ketumbar... erm xpernah buh tu.... ok... nk try... hehe

    BalasPadam

jerit kat sini