Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2014

Punca MH370 Terhempas? Kronologi Terperinci Kapal Terbang MH370 Hilang & Terhempas oleh Pilot Tersohor (Teori Ghost Plane) Dibongkar

Imej
Bukti Terkini MH370 : Ikuti Analisa & Kajian Kapten Nik Huzlan Yang Bakal Hapuskan Segala Teori & Hipotesis Sebelum Ini! : Sudah lebih 3 minggu telah pun berlalu, dan dunia termasuk pakar-pakar yang terlibat terus memerah buah fikiran bagi mencari jawapan disebalik tragedi Mh370 disbealik pelbagai persoalan yang terus dibiarkan “tergantung” sehingga ke hari ini. Terbaru… Terbaru didedahkan maklumat terbaru yang menunjukkan gambar yang dirakam pada sesi penerangan yang datangnya daripada pihak berkuasa kerajaan Malaysia termasuk Malaysia Airlines kepada keluarga mangsa penumpang di China. Gambar Bukti Terkini MH370 di Beijing China Melihatkan bukti terbaru ini dan berdasarkan analisa Kapten Nik Huzlan, ini jawapannya : Nampak terang di sini pesawat Mh370 kelihatan berpusing disebelah kanan pada kedudukan 270 darjahKapten Nik Huzlan menilai pusingan pesawat MH370 adalah “pusingan yang sempurna dan tiada cacat celanya” dan terus merentas semula laluan yang pernah dilakukannya seb…

Apa Motif Ex Suami Aida sebar gambar Adi Putra dalam tandas di laman sosial

Imej
Hari ini media-media sosial di hebohkan dengan satu gambar pelakon lelaki popular "Adi Putra" yang di sebarkan oleh bekas Ex suami wanita yang di katakan skandal Adi walaupun kes tersebut sudah di tutup‘tutup buku’apabila pihak polis mengklasifikasikannya sebagai ‘no further action’ manakala Aida Fasha  suaminya itu.
Lelaki tersebut adalah Haji Amiruddin Othman adalah bekas suami kepada Aida Fasha atau Nooraida yang di kata kan mendedahkan gambar Adi yang hanya bertuala di dalam tandas di Laman Instagram nya dengan tag " “Yes my X salah tapi the other tak mengaku”.
Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan jika gambar ini adalah gambar yang dikirim Adi Putra kepada Nooraida sepanjang perkenalan singkat mereka. Jika benar mengapa agaknya ia tidak ditunjukkan Amiruddin ketika kes sedang hangat dibicarakan? Adi Putra dalam satu sidang media pada 13 Disember tahun lalu mempertahankan diri bahawa dia tidak bersalah sebagaimana tuduhan Amiruddin selepas pihak polis menggugurkan kes ya…

MH370;Aishah Tepis Dakwaan Dailymail Tentang Kapten Zaharie

Imej
Menurut Daily Mail, Juruterbang pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu sebelum ini mengalami masalah rumah tangga, seperti yang didedahkan oleh keluarganya kepada Daily Mail.
Bercakap kepada media buat kali pertamanya semenjak insiden 8 Mac itu, isteri dan anak perempuan Kapten Zaharie berkata, juruterbang yang berusia 53 tahun itu terganggu sebelum kehilangan pesawat berkenaan.

Menurut Daily Mail:

Kapten Zaharie Ahmad Shah dalam proses ingin menceraikan isterinya. Beliau didakwa enggan menghadiri sesi kaunseling perkahwinan. Beliau banyak menghabiskan masa dengan simulator penerbangannya berbanding dengan keluarga.
{baca lagi klik butang papar ... }

Namun, tiada sebarang nota bunuh diri dan motif yang ditemui. Pihak berkuasa masih meneruskan siasatan terhadap latar belakang juruterbang itu.

Isterinya Faizah Khanum Mustafa Khan memberitahu penyiasat bahawa dia telah berhenti bercakap dengan beliau pada minggu-minggu sebelum penerbangan berkenaan dan mengakui dia banyak menghabiskan masa…

MH370:Kuatnya Naluri Seorang Ibu

Imej
Norazlina menyuap Normah nasi lemak sambil diperhatikan Faridah Abas, 49, ketika wartawan mengunjungi rumahnya, semalam.
BERA - “Tak boleh. Tak boleh nak makan. Sebab teringat kat baby. Tak tahu dia makan ke tidak kat sana,” kata Normah Jaafar, 56 sambil menitiskan air mata apabila diminta rakannya, Norazlina Rohani, 44 untuk terus menyuap nasi lemak.
Normah yang begitu sedih dengan kehilangan anaknya, Mohd Khairul Amri Selamat, 29, bersama anak kapal dan penumpang pesawat MAS MH370 sejak 8 Mac lalu, tidak berselera untuk menjamah makanan dan hanya bergantung kepada air minuman semata-mata.

Berikutan itu, dia kerap pengsan beberapa kali sebelum ini dan terpaksa dibawa ke klinik berdekatan, oleh kaunselor kerana lemah badan dan sakit kepala.

“Saya diberikan vitamin B Kompleks dan Parasetamol. Doktor beritahu, saya kurang tidur dan kurang rehat. Dia minta saya banyakkan rehat.

“Memang saya nak makan tapi saya tidak berselera. Tadi lepas makan ubat, saya rasa tak sedap badan. Mungkin sebab sa…

MH370:Ustaz Manzil tutup akaun FB

Imej
Ustaz Darul Manzil mimpi MH370 sudah tutup akaun Facebook. Ustaz yang kini popular dengan mimpi pesawat MH370 yang hilang telah menutup akaun facebooknya setelah menerima pelbagai komen negatif terhadapnya. 
Terdahulu pada mimpi pertama, Ustaz Darul Manzil telah menceritakan saat detik cemas penumpang dan krew pesawat MH370 menjunam di sebuah lautan menerusi statusnya dilaman sosial, lapor Melvister.

Mimpi pertama tersebut menjadi viral dan mendapat perhatian oleh pengguna dilaman sosial. Pada mimpi yang kedua dan terkini, Ustaz tersebut bermimpi lagi dimana pesawat MH370 berserta penumpang dan krew telah dijadikan tahanan di sebuah pulau yang lebih dikenali sebagai Diego Garcia.

MH370:Harapan Maira Elizabeth

Imej
PUTRAJAYA: Maira Elizabeth, anak perempuan ketua pramugara Andrew Nari yang berada dalam pesawat MH370, masih menaruh harapan walaupun langsung tiada perkhabaran mengenai pesawat Malaysia Airlines (MAS) itu berada. Gadis berusia 18 tahun itu, apabila menjawab mesej daripada peminat dalam laman twitternya @MairaElizxbeth_ berkata: “saya sihat, kami tidak apa-apa.”, “Saya okay”, “Saya baik, terima kasih”.  “Saya okay. Saya percaya mereka dalam keadaan baik. Jadi, saya okay,” kata Maira dalam laman twitternya hari ini, masuk hari ke-23 operasi pencarian bagi menjejaki pesawat Boeing 777-200 itu yang hilang pada 8 Mac ketika dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing. 

Maira sentiasa mengemaskini laman twitter mengenai bapanya sejak pesawat itu berlepas dari Lapangan Terbangsa Antarabangsa KL menuju Beijing pada 8 Mac.
Beliau mewujudkan akaun twitter baharu semalam selepas akaun lamanya, @Gorgxous_ digantung. Beliau mempunyai lebih 2,000 peminat sekarang. Daripada laman twitternya, Mai…

Tragedi MH370: Ibu Penumpang Ini Memakai Baju Yang Sama Ketika Menghantar Anaknya Di KLIA

Imej
Till we meet again .. soon. insyaAllah .. mak with her one and only son -  with Sofuan Ibrahim at KLIA 2 International Depature Hall"

Gambar detik akhir penumpang pesawat MAS MH370 dari KLIA ke Beijing.

Atas adalah gambar yang cukup menyentuh hati yang disiarkan menerusi laman sosial dimana sebelum seorang penumpang bertolak mengikuti penerbangan MH370 pada 12.40 pagi 8 Mac 2014.

Yang paling menyedih dan menyayat hati  ialah juka dilihat ibunya memakai baju, tudung dan beg tangan yang sama ketika menghantar anak lelaki tunggalnya ke Lapangan Terbang   KLIA 2 semasa bertolak ke Beijing dan ke KLIA juga untuk mendapat maklum berita terkini.

Hati siapa yang tak hancur luluh berderai bila melihatkan akan rakaman gambar ini.

MH370:Adakah Aksi Teropong Ajaib Raja Bomoh Juga Bakal Difilemkan?

Imej
foto:pondok kecil
Kuala Lumpur : Misteri kehilangan pesawat MH370 menarik perhatian masyarakat antarabangsa termasuk beberapa penerbit filem terkemuka Hollywood dan mungkin bakal difilemkan. 

Portal berita The Hollywood Reporter dalam laporannya berkata, beberapa produser ketika ini sedang mengikuti perkembangan kehilangan pesawat malang itu secara dekat. 

"Ia tragedi mengejutkan, bagaimanapun saya jamin terdapat 50 orang berbeza yang sedang bekerja dalam 50 projek berbeza.

"Sama ada mendapat inspirasi daripada insiden itu atau sedang memerhatikannya ketika ini," kata JC Spink , penerbit filem aksi penerbangan yang disiarkan pada 2005, Red Eye.
Kehilangan MH370 yang membawa 239 penumpang dan anak kapal sejak 8 Mac lalu menarik perhatian seluruh dunia. 

ps  mula terpikir,adakah aksi Raja Bomoh dan teropong ajaibnya juga termasuk dalam senarai?

Tragedi MH370:Ustaz Manzil Bermimpi Lagi

Imej
saya tersedar sekitar jam 3:15 pagi. Mungkin sebab rasa panas kerana penghawa dingin sengaja tidak dipasang. Anak saya seramai 5 orang semuanya diserang demam dan batuk selsema.  Atas nasihat doktor petang kelmarin, penghawa dingin jangan dibuka selagi mereka belum sembuh untuk mengelak serangan penyakit berulang dan mudah merebak. Oleh kerana mata tidak pula mahu lelap, saya membuka FB di laptop saya. Macam biasa, selepas viral MIMPI MH370, ada saja ‘friend request’. Saya hanya memerhati post dan komen yang ada. Kira-kira setengah jam selepas itu, saya menutup laptop saya dan mandi. Walaupun kata orang tak elok mandi lewat malam, tapi kerana keadaan badan yang panas berpeluh, maka saya teruskan juga niat tersebut. Selesai mandi dan berpakaian, saya baring di katil. Puas dicuba, saya tetap tidak rasa mengantuk. Tiba-tiba saya rasa berdebar. Saya tertanya-tanya dan cuba mencari punca. Nampaknya masih tiada jawapan yang saya dapat. Debaran semakin kuat….. Maka, saya ambil bauan ros mera…