Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

Kanak-kanak dijadikan makanan anjing dan dikebumikan hidup-hidup di Korea Utara

Imej
Korea Utara, mempunyai pelbagai rekod yang mengerikan dalam pemerintahannya. Dipetik dari Dailymail, salah seorang bekas banduan di penjara Korea Utara, Ahn Myong Chol, menceritakan sebuah kisah ngeri tentang kanak-kanak malang yang menjadi makanan anjing dan dikebumikan hidup-hidup.

Mereka Tidak Berwang ,Maka Begini Cara Mereka Dikebumikan

Imej
HOMEWOOD, Amerika Syarikat (AS) - Sebanyak 30 mayat yang merupakan orang paling miskin kerana tidak mempunyai wang untuk membiayai kos pengebumian sendiri telah dikebumikan dalam sebuah lubang kubur di kawasan perkuburan Homewood Memorial Gardens. 

Air terjun Dari Mangkuk Tandas Yang Power

Imej
JIKA  biasanya anda melihat air terjun turun dengan sangat deras dari atas bukit, beza dengan yang satu ini. Seorang seniman China Shu Yong telah melakukan sesuatu yang mengejutkan, dengan membuat air terjun pada pameran porselin yang cukup membuat pelancong geleng-geleng kepala.

Cara Sujud Anjing yang Allah SWT Murkai

Imej
Mutiara Hadist : Kalau Sujud, Tangan Anda Jangan Seperti Ini ya
Al-Bukhaariy rahimahullah berkata :

Mengenali Lebih Dekat Duda Idaman Malaya...Siapa Tu?

Imej
Dicop Duda Idaman Malaya, Abil segan


SHAH ALAM – Masih ingat lagi kisah cinta meruntun hati Abil-Fauziah yang disiarkan muka depan terbitan sulung Sinar Harian Edisi Isnin, 10 September 2012 lalu?

Updated :Susulan Mayat Berbungkus 'Kain Kafan' Ditinggal Tepi Jalan

Imej
Kekecohan telah tercetus bilamana satu jenazah yang telah lengkap dikafankan telah ditemui ditepi jalan di Bukit Minyak, Bukit Mertajam pagi ini.

Jenazah Lengkap Dikafan Ditinggal Di Tepi Jalan

Imej
Bukit Mertajam – Kekecohan telah tercetus bilamana satu jenazah yang telah lengkap dikafankan telah ditemui ditepi jalan di Bukit Minyak, Bukit Mertajam pagi ini.

Kenapa Lelaki Bangladesh Selalu Pegang Tangan Semasa Berjalan

Imej
Perkara yang sama saya jumpa di Mekah dan Madinah ini. Saya beranikan diri untuk menyapa mereka mengapa mereka berpegangan tangan bila berjalan bersama kawan lelaki. Bukankah itu menampakkan seperti kamu mempunyai hubungan songsang atau gay?

Bapa Kunci Mulut Anak Elak Menangis Hingga Mati

Imej
A Nigerian father has been arrested after he allegedly padlocked his son's mouth shut to stop him screaming while he battered him to death.

Chris Elvis, 30, allegedly accused four-year-old Godrich of being an 'Ogbanje' or 'child of evil' and blamed him for his bad luck in recent days.

Mengintai Bagaimana Kasut Cantik Yang Anda Pakai Dibuat..Meh Lihat!!

Imej
Butik kasut mewah buatan India iaitu Catwalk mungkin merupakan jenama yang tidak asing bagi mereka gemar membeli dan mengumpul kasut-kasut buatan tangan di seluruh dunia..
Namun, apa yang tidak kita ketahui, keadaan dan kehidupan daif para pekerja yang membuat kasut mewah untuk dipakai oleh golongan kaya tidak diberi perhatian oleh pihak majikan mereka.
Keadaan kedai dan kiosk yang menjual barangan mewah seperti Catwalk mungkin ramai yang menganggap butik ini menggunakan tenaga pakar dan bayaran yang lumayan bagi pekerja yang menghasilkan kasut ini, namun sebaliknya..
Penyelidikan dan siasatan yang dilakukan telah mendedahkan keadaan daif dan teruk pekerja Catwalk. Jentera yang hanya digunakan bagi menghasilkan kasut mewah keluaran butik tersebut ialah mesin jahit, manakala proses yang lainnya hanyalah dengan menggunakan tenaga manual, iaitu kerja tangan. Para pekerja berkenaan telah dipaksa bekerja lebih masa, kekurangan makanan dan telah diperlakukan seperti seekor lembu.

Perbezaan…

Seminggu Selepas Perceraian,Engku Aleesya Sugul Tanpa Erra

Imej
Umum mengetahui, hak penjagaan Engku Aleesya jatuh ke tangan Engku Emran selepas kedua-dua belah pihak bersetuju untuk menyelesaikan pertikaian dengan cara baik. Meskipun begitu, Erra masih mempunyai hak untuk bermalam dan melawat pada setiap hujung minggu.
Selepas seminggu penceraian itu, Aleesya kelihatan masih bingung dan tidak faham mengapa ibunya jarang di sisi dan mereka tidak tinggal sebumbung seperti dulu. Memang kesian sangat apatah lagi apabila melihat beberapa keping gambar Aleesya di bawah yang amat tidak keruan seperti ternanti-nanti sesuatu.

Sekurang2nya sebagai ibubapa,jgn terlalu diikutkan ego masing2,fikirkan juga perasaan sianak.

Gali Kubur Semata-mata Mahu Berasmara Dengan Mayat

Imej
Phnom Penh: Seorang lelaki yang cuba berasmara dengan mayat selepas menggali kuburnya ditahan apabila tertidur dalam keranda bersama mayat itu. Polis Kemboja semalam mengesahkan penahanan lelaki berusia 47 tahun itu yang dikenali sebagai Chin Chean.
Dia ditahan apabila penduduk kampung melihat kakinya terjulur keluar dari kubur seorang remaja perempuan. Penduduk kemudian memaklumkan perkara berkenaan kepada keluarga remaja itu. Chin memberitahu polis, dia mula menggali kubur itu pada jam 10 malam, sehari selepas dia menghadiri acara pengebumian remaja perempuan berusia 17 tahun itu. Akhbar Cambodia Daily melaporkan Chin mengakui dia cuba berasmara dengan mayat remaja itu, tetapi disebabkan kerandanya terlalu kecil menyebabkan dia tidak dapat berbuat demikian. Dia kemudian tertidur di atas mayat remaja itu. “Penduduk melihat kakinya terjulur keluar dari kubur kira-kira jam 6 pagi sebelum memaklumkan kepada keluarga terbabit,” kata Keo Vutha, ketua polis kampung an Prey Poun, yang terle…

Isu Murtad.Ikuti Pengakuan Juli Jalaluddin

Imej
PENGAKUAN JULI SUMARDIATI MOHD JALALUDIN MENGENAI DIRINYA MURTAD | Seorang wanita yang telah mengaku keluar dari agama islam dikenali sebagai Juli Jalaludin atau lebih dikenali sebagai Emily de Strange mencetuskan kemarahan umat islam di Malaysia kerana tindakannya menghina Allah dan menyelar Nabi di laman sosial Facebook.
Sebelum ini, beliau menggunakan page Facebook Murtads In Pantai Timur - MPT sebagai medium untuk menghina dan mengeji agama islam. Page terbabit telah dibekukan. Beliau muncul pula dengan page Murtads In Kelantan -MIK dan page terbabit juga turut dibekukan kerana isi kadungannya juga turut dikecam oleh umat islam di Malaysia.
Punca wanita ini membenci islam ada diceritakan di dalam blognya di mana pengalaman silamnya iaitu pernah diperkosa ketika masa mudanya membuatnya benci kepada islam.

Namun, itu bukan alasan untuk membenci agama. Orang lain juga ada pengalaman pahit mereka sendiri. Mengikut rekod, Juli Jalaludin merupakan pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM…

Apabila Adik Nur Damia Bertemu Nick Vujicic.Siapa Nick Vujicic?

Imej
Nur Damia Irsalina..gadis istimewa tanpa tangan dan kaki Nur Damia Irsalina bersama ibu bapanya, Dr Daeng Malis and Rosnaini

Gambar diambil dari page Nick Vujicic

Dalam komen Nick tu dibagitau family ni follow van yg bawak Nick, sampaila dorang berhenti utk isi minyak, family ni sempat jumpa dan dan die terperanjat sebab budak ppuan ni pun sama tiada tangan tiada kaki mcm die jgk..lepas tu Nick ajak balik hotel untuk join makan sama..respekla

Nick skang kt Singapore
Nick Vujicic
Friends, I have an incredible story to share about a family I met in Kuala Lumpur.

When they heard I would be speaking in Kuala Lumpur, they drove seven hours to come try and meet me, only to arrive and find the speaking event was already filled. After patiently waiting more than 4 hours for us to leave the venue, they managed to track down which van I was in. That in itself was no easy task, as there was quite a bit of commotion exiting the event, and our convoy was made up of three different vans which carry the t…

Rahsia Korea Utara: Banduan dicekik sampai mati dan diberi makan RUMPUT

Imej
Testimoni penyejukan dari seorang pengawal bekas di salah satu kem penjara terkenal Korea Utara telah mendedahkan kekejaman mengejutkan dan kehilangan hak penghuni hadapi.

Lelaki tersebut yang hanya dikenali sebagai 'Lee' untuk mencegah tindakan balas terhadap keluarganya, adalah pengawal di Penjara kem No16, juga dikenali sebagai kem Hwasong, di mana 20,000 tahanan politik hidup.

Beribu-ribu telah mati atau hilang selepas dihantar ke hellhole kilang 200-persegi.
Lee melihat seorang lelaki  dibunuh oleh dua askar. Banduan itu mula-mula dipersoalkan oleh seorang lelaki di meja dan kemudian diperintahkan untuk meninggalkan melalui pintu di belakang bilik.

Brutal: Life in the totalitarian North Korean camps has been laid bare by a former guard (not pictured)

Hell on Earth: A former prison guard at Camp 16 in North Korea has spoken of the horrifying scenes he witnessed there

Kompleks ini meliputi 200 batu persegi dan rumah kepada 20,000 tahanan 
Di belakang pintu adalah sepasang lela…

Ikuti Luahan Sebenar Yang Panjang Lebar Dari Seorang Guru Tentang PBS

Imej
Assalamualaikum...
Bersua kita dalam entry yang serious...
Sebenarnya takut jugak nak tulis...
Sebab kot2 ada orang print letak atas meja pengarah...dan2 tu kne tindakan tatatertib... kne pindah Sabah ke mana... gelap la jalan hidupku...
Tapi...
Bila fikir...
Pendapat peribadi..
Takkan xboleh kot...
Takkan kita xboleh bercerita dan memberi pendapat...
Sebab kekadang dalam membuat tindakan...
Mungkin ada terlepas pandang mana2 sisi...
Maka kalau ada pendapat untuk ditambah baik... bukankah lebih bagus?

Dan aku terpanggil untuk menulis ini juga adalah untuk membersihkan nama baik tugas guru dari pandangan serong mereka-mereka yang selain dari kerjaya seorang guru... iya.. gambaran yang diberikan oleh sesetengah pihak seolah-olah bahawa guru sangat teruk kerana hanya pandai mengomen dan tidak melaksanakan PBS dengan betul.. sedih tau... rasa macam sia-sia jek bertungkus lumus bersengkang mata cuba sehabis daya untuk melaksanakan PBS tp di akhir cerita seolah-olah cikgu ni apa pun xbuat.…