Header Ads

Cerita Tentang Farmasi Cosway Lagi..

loading...


Hari tu dah ada cerita tentang farmasi cosway. Ini yang terbaru dari saya. Sebelum nak buka farmasi ni, bukan senang bagai dicanangkan. bukan setakat keluarkan duit RM5200 tu aje. banyak lagi yang upline kita tak bagitau yang sebenarnya.

1. Mula2 beli ev set rm 5200 minima

2. hadiri training product yang dibuat oleh Hq atau upline

3. mencari network sekurangnya 4 orang

4. kena maintain jualan sebanyak 15 ev sebulan atau lbh kurang rm200

5. ada network, baru ada temuduga ok

6. dah lulus temuduga, pergi training dan tunggulah kedai, jika dia nak bagi cepat


tapi... ada lagi (bila dah dapat kedai)

- security deposit rm10.000

- kalau tak de penjamin, tambah lagi 20.000

- jadi 30.000 ye

- maintain jualan ; 20x sewa kedai. maknanya, kalau sewa kedai 5000 sebulan, kena maintain sales dalam 100,000 sebulan

- kalau performance tak good, Hq boleh kick u anytime

- kedai mesti beroperasi 13 jam sehari, tutup hanya 2 hari setahun, iaitu raya puasa. raya haji pun kena buka.

- kalau ada kematian pun kena buka

- stok kena jaga, ada kawan saya, kena ganti barangan bernilai 10.000 sebab staff yang dia harapkan curi barang cosway dia. dia kena buat pinjaman pulak bayar.

- bil2 bukan Hq bayar penuh, bil api dengan sewa kedai aje Hq bayar. Alat tulis dia bagilah.

upinipin

Tiada ulasan

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.