Header Ads

Sedekahkan Al Fatihah Kepada Isteri Lelaki Ini

loading...
Kiriman ini berkenaan coretan seorang suami yang baru kehilangan isteri yang dinikahinya beberapa bulan yang lalu. Ini benar-benar amat menyentuh hati.

Sesungguhnya, sehebat mana pun kasih sayang kita pada orang tersayang, sesungguhnya tinggi lagi cinta dan sayang Allah kepada mereka. Ada insan yang dipinjamkan seketika sahaja dalam hidup kita untuk menjadi kenangan abadi yang terindah hingga ke akhir hayat.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada saudara seagama yang telah pergi menghadap Ilahi.


Pengirim menulis:

"Baru2 ni. Berlaku di kch sarawak..sedih teramat kisah sepasang suami isteri..yang baru menikah 2-3 bulan.. Isteri nya telah bertemu ajal...kemalangan jln raya di apabila menumpang sebuah van yang otw balek dari institusi belajar memandu..and minggu lepas sbelom puasa si suami tlah post kat fb..saya sertakan apa yang dpt saya print screen..sangat menyentuh hati...si suami sangat tabah menempuh duggaan..semoga cerita ini dpt di kongsikan sebagai pengajaran untuk khalayak ramai..di bulan ramadhan ini.

                                    

                                   

Untuk pengetahuan semua wife dia meninggal eksiden masa balik dr kursus amek lesen... van yg dia naik tu terbabas dan dgr citer arwah tercampak keluar dr van...

Innalillahiwainnalilahirajiun..


5 ulasan:

  1. ada jugak baca kat FB.. sedih memang sedih. Betapa kuatnya dia sehingga Allah pilih dia menerima dugaan besar tu. Apapun moga arwah berada di kalangan orang2 yg beriman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedih kisah ini..betapa tabah suami dia

      Padam
  2. tak sangkat terlalu awal isteri pergi meninggalkan suaminya.

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.