Header Ads

Dayana Redha Jika Saya Berkahwin Dengan Ashraf Muslim – Sakinah

loading...

                        

Wanita yang mahu dikenali dengan nama Sakinah itu berkata yang dia sudah pun bertemu dengan Dayana sebelum ini. Kata Sakinah:-


"Saya kenal dia (Ashraf Muslim) sebelum mereka berkahwin lagi. Dayana pun sudah mengenali saya dan kami sudah berjumpa bercakap mengenai hal ini. Cuma dia pesan, kalau boleh elakkan perkahwinan. Bagaimanapun, jika ia berlaku, dia redha".

                         
Sakinah yang berusia 28 tahun menyerahkan segala keputusan kepada Ashraf Muslim sama ada mahu memperisterikannya atau tidak. Kata Sakinah lagi:-


"Saya sudah melakukan solat Istiqarah dan Allah sudah memberikan petunjuk. Bagaimanapun perkara ini terlalu peribadi untuk dikongsi. Lagipun saya harus menjaga hati banyak pihak, bukan saya keluarga saya, tetapi juga keluarga Ashraf dan isterinya.


Sejujurnya, saya terkejut dan sedih apabila perkara ini diketahui umum serta kecoh di Internet. Kalau diikutkan, saya tidak boleh beri apa-apa komen sebab yang lebih layak bercakap mengenai hal ini ialah Ashraf.


Difahamkan, mereka berdua saling mengenali pada sebuah program televisyen beberapa tahun lalu dan mula rapat selepas bertukar nombor telefon. Ketika itu Ashraf baru berjinak-jinak mempelajari ilmu perubatan Islam dan masih bujang. 


Kepada Dayana, tabahlah atas dugaan ini. Semoga keputusan yang bakal diambil oleh suami anda adalah yang terbaik buat semua.

Loading...

2 ulasan:

  1. kesian Dayana...
    semoga dia tabah hadapi dugaan ni...

    BalasPadam
  2. kak dayana dgn ashraf sweet couple..tapi kalau betul..doakan saja kebahagiaan mereka..rasanya ashraf mampu.. :)

    BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.