Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Ingat..Hati-hati Masuk Kesini,Semuanya Beracun!!

Imej
Hebat juga dorang ni..sanggup jaga tumbuhan beracun ni.

Garden Of Poisonous Plants.Near the second largest castle in the UK is a garden Alnvika. It is famous for the fact that here you can wander among the poisonous plants, many of which can cause instant death..












Mungkin walaupun beracun, diorang jaga sebab tak nak bagi pupus agaknya, takpun, untuk kajian...
Agaknya laaa....


Santai Malam Minggu...Boleh kan??

Imej
Satu hari, Laki sedang meraba raba mencari bini.

Laki: “Awak di mana?”

Bini:”Sinilah”

Laki:”Tak jumpa lagi ni, boleh menyanyi tak?

Bini:”Ok, Humko humise chura lo..”

Laki: “nyanyi kuat lagi..”

Bini: “ dil mein kahin tum chhupa lo.. dah jumpa belum?”

Laki:”tengah meraba lah ni, capat nyanyi kuat lagi..”

Bini:”arghh, dah sakit tekak dah ni,.., Humko humise chura lo..”

Laki:”Ok, dah dapat awak...hihi”

Imbas kembali. Aku sedang drive, tiba tiba bini telephone, oleh sebab undang undang dunia orang sedang drive tak boleh bercakap pegang telefon, aku terus Load Speaker, tapi dalam kelam kabut, tergolek pulak telephone jatuh antara celah kerusi dan terpaksalah aku meraba raba mencari bini aku sambil menyanyi lagu hindi-

sentap kejap

Sungguh.......Lega rasanya.....

Imej
Ok...rasa sebu,pening dah mula hilang...
sebab??

Erk..korang janganlah ikut kaedah giler2 akak ni,bukan apa..dalam minggu ni akak mmg tgh giler tukar2 template bog,skin blog la...dan ntah apa2 lagi la....
bila jadi..sukernya bukan main lagi...
kalah raja sehari..

ye la..lagipun...
kononnya nak jadi orng muda2..blaja IT..sekali..hambek kaw...
blog x leh nak wat pape...nak edit x leh,nak post en3 x leh...

macam nak mereng otak nih...waaaaa....
tapi...cuba n cuba..
wahh...blog akak kembali bersinar macam dulu...
so pada yg nak try try godek2 blog tu...

hati-hatilah.....

Lagi Kisah hantu Lif

Imej
Program TV uji ketakutan pengguna lif

GAMBAR yang disiarkan di laman YouTube semalam menunjukkan seorang wanita cuba mengelak daripada melihat 'hantu' budak perempuan (kiri) di dalam sebuah lif dalam sebuah program televisyen di Brazil.

RIO DE JANEIRO - Satu program televisyen cuba meninjau reaksi para pengguna lif apabila mereka melihat hantu, lapor akhbar dalam talian MailOnline kelmarin.


Kamera dipasang dalam lif itu tanpa disedari oleh para pengguna semasa rakaman tersebut dibuat.

Dalam program itu, hanya seorang atau dua pengguna sahaja berada di dalam lif tersebut.

Selepas pintu lif itu ditutup, pengguna tersebut tidak menyedari ia sebenarnya tidak bergerak.

Cahaya lampu di dalam lif tersebut kemudian terpadam seolah-olah menunjukkan bekalan elektrik terputus.

Semasa bekalan elektrik itu terputus, seorang budak perempuan yang menyamar sebagai hantu dengan membawa anak patung merangkak keluar dari sebuah pintu rahsia.

Apabila cahaya lampu dihidupkan semula, pengguna lif …

Misteri Teknologi Zaman Nabi Nuh Yang Disorok?

Imej
Sesungguhnya Piramid Agung bukanlah dibina ketika pemerintahan Firaun Khufu (Cheops) tetapi telah dibina berkurun sebelumnya oleh kerajaan-kerajaan silam yang lepas. Firaun-firaun Mesir hanyalah membaik pulih sahaja piramid-piramid ini yang diwarisi mereka. Hakikat ini lama-kelamaan disedari oleh ramai pengkaji tetapi ia terlalu lama untuk dapat dipercayai oleh masyarakat dunia. Anda boleh tonton filem 10000 B.C dimana terdapat kaum yang membina Piramid ditengah-tengah padang pasir untuk mendapatkan gambaran tentang hal ini. Arkiteknya dalam menentukan lokasi piramid terpaksa melihat jarak bintang dilangit dan koordinasi buruj-buruj dimana pada masa yang sama dia juga adalah ahli astronomi dan ahli nujum Istana.






Gambaran kerja pembinaan piramid [filem 10 000 BC]

Kedudukan ketiga-tiga piramid termasuk Piramid Agung Giza adalah bertepatan dengan kedudukan buruj Orion di langit, dan mengarah tepat ke arah kiblat. Ini antara misteri paling terbesar dalam sejarah kemanusiaan. Siapakah ban…

Inilah Ketikanya Air Terjun Niagara Kering Kontang

Imej
Pada kebiasaannya, beginilah rupa air terjun Niagara dan air yang mengalir bagaikan lautan biru yang luas.


Berdasarkan gambar di atas, sukar untuk dipercayai bahawa air terjun tersebut boleh menjadi kering kontang seperti gambar di bawah :


Gambar di atas di rakamkan pada bulan Jun 1969, di mana air dari Sungai Niagara dibendung dan dialihkan laluannya daripada air terjun Niagara. Hal ini dilakukan oleh pihak berkuasa bagi membolehkan kerja-kerja pembersihan dilakukan di kawasan itu, dan juga bagi memeriksa struktur kawasan itu.


Namun, setelah projek ini menjadi terlalu mahal, operasi ini dihentikan. Ketika itu, pasukan Angkatan Tentera AS meledakkan kawasan bendungan sementara itu dan aliran sungai dikembalikan semula ke air terjun pada akhir November 1969.





owhh...begitu ceritanya....


Ini Doa Balas UMNO Kepada PAS

Imej
Doa PAS supaya UMNO dan BN hancur ketika muktamar parti itu baru-baru ini dibalas Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Pengerusi Biro Agama Pemuda UMNO. Mohamad Affandi Yusof,Selasa malam.


Muhyiddin diakhir ucapan perasmian Persidangan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO 2012, di Dewan Merdeka, PWTC mengetuai doa menjauhkan orang Islam menjahanamkan sesama sendiri.

Antara doa dibaca Timbalan Perdana Menteri itu seperti berikut:

“Ya Allah, Ya Tuhan Kami!, Terimalah doa kesejahteraan buat sekelian kami, Jauhkanlah hati kami daripada menjahanamkan sesama sendiri, Kembalikanlah mereka yang tersasar ke jalanMu yang diredhai,”.

Muhyiddin juga berdoa supaya Allah kurniakan kemenangan kepada ahli-ahli UMNO.

Terdahulu, Mohamad Affandi yang membacakan doa bagi memulakan majlis perasmian itu mngejutkan perwakilan tiga sayap parti dengan doa ditujukan kepada PAS.

Dalam doanya, beliau mohon dibukakan pintu hati saudara Islam dalam PAS untuk kembali ke jalan Allah dan kebenara…

Senangnya Pelajar DiChina Buat Duit Palsu.

Imej
Lihat gambar step by step bagaimana student di china buat not 100 yuan palsu guna pensil warna jer.
Bijak..bijak..


























Suffering should be creative..
hhuurrmm..teringat zaman skolah dulu..lukis peta tekap ngan kertas minyak...
tu kira terer dah tu...