Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Undangan Perkahwinan Berbentuk Game Mario Bros.Cute Giler..

Imej
Pasangan yang juga peminat game ini merancang 2 karakter yang dinamakan sesuai dengan nama mereka, iaitu Darina dan Niko. Kepingan CD game diberi tajuk Incredible Adventure itu kemudian dikirimkan kepada keluarga dalam bentuk invitation.


Sepasang calon pengantin berasal Jerman punya ide unik dalam merancang undangan pernikahan mereka. Alih-alih memakai kertas yang didesain sedemikian rupa, sejoli tersebut mengemaskini undangannya dalam bentuk video game 8 bit yang terinspirasi dari Mario Bros.


                  Tarikh undangan perkahwinan mereka muncul diakhir game tersebut...cute giler..

            Bagi bakal2 pengantin...mana tahu undangan sebegini boleh dijadikan idea??Berminat??





Misteri Ular di Tangan Ratu Elizabeth

Imej
Misteri Ular di Tangan Ratu Elizabeth

Gambar ular misteri yang melingkar muncul dalam lukisan abad ke-16 yang menggambarkan Ratu Elizabeth I, demikian dinyatakan National Portrait Gallery di London.

Menurut para peneliti, ular itu dalam versi aslinya digambarkan sedang melingkar di jari-jari ratu. Namun gambar ular tersebut sepertinya dianggap kurang sesuai sehingga oleh pelukisnya dan akhirnya diganti dengan lukisan seikat mawar.


Kini, setelah bertahun-tahun kemudian,  ular muncul lagi biarpun lukisan ini telah dimakan usia dan memudarkan gambar bunga mawarnya. Adapun lukisan ini diciptakan oleh seniman yang tidak dikenali pada tahun 1580-an atau awal 1590-an. Lukisan ini belum dipamerkan di galeri London sejak 1921 tapi akan menjadi sebahagian sebuah pameran bertema The Changing Faces of Elizabeth I, dari 13 Mac 26 September.

Menurut kurator gallery, seekor ular kadang-kadang digunakan untuk melambangkan kearifan, kebijaksanaan dan kekuasaan penghakiman, tetapi makhluk-makhluk bers…

Misteri Kehilangan Ayat Quran.Allahuakhbar...

Imej
Antara tanda-tanda hampirnya qiyamat ialah Allah akan mengangkat dan dihilangkan keseluruhannya dari kitab al-Quran hanya dalam satu malam sahaja.
Subhanallah....

Daripada Huzaifah bin al-Yaman r.a. berkata: Rasulullah s.a.w bersabda; "Islam akan luntur (lusuh) seperti lusuhnya corak (warna-warni) pakaian (bila ia telah lama dipakai), sehingga (sampai suatu masa nanti) orang sudah tidak mengerti apa yang dimaksudkan dengan puasa, dan apa yang dimaksudkan dengan sembahyang dan apa yang dimaksudkan dengan nusuk (ibadat) dan apa yang dimaksudkan dengan sedekah. 

Dan al-Quran akan dihilangkan kesemuanya pada suatu malam sahaja, maka (pada esok harinya) tidak tinggal dipermukaan bumi daripadanya walau pun hanya satu ayat. 





Maka yang tinggal hanya beberapa kelompok daripada manusia, diantaranya orang-orang tua, laki-laki dan perempuan. Mereka hanya mampu berkata, "Kami sempat menemui nenek moyang kami memperkatakan kalimat "La ilaha illallah", lalu kami pun mengatakannya …

Ketua Menteri Sarawak Ditendang Isterinya Yang Cantik Jelita Di Khayalak Ramai?Biar Betul Ni...

Imej
Panas!!!!.....Satu berita tentang Ketua Menteri Sarawak tersebar di dalam internet. Di dakwa berlaku pergaduhan di antara TS Taib Mahmud dengan isteri beliau.


Sila baca printscreen di bawah :



Laporan tersebut telah disiarkan di dalam Sarawak Report.



Benarkah sebagaimana yg dilaporkan..?Hanya empunya diri mampu menjawabnya..

Sandy Mengganas,Obama Pun Lemas..

Imej
Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama mengisytiharkan bencana besar di New York ekoran taufan Sandy yang menyebabkan banyak kemusnahan.

Obama mengisytiharkan bencana besar itu di negeri New York dan New Jersey.
Pastinya Obama tidak senang duduk mengenangkan bencana alam yg menimpa negaranya...


IMEJ satelit yang dirakamkan kelmarin menunjukkan taufan Sandy di luar pantai timur Amerika Syarikat.

Sandy menghantam kota-kota besar di koridor Timur Laut, mulai dari Washington dan Baltimore ke Philadelphia, New York dan Boston, dengan hujan deras dan hembusan angin berkecepatan 85mph. Badai itu telah menyebabkan 16 orang tewas di New Jersey, New York, Maryland, North Carolina, West Virginia, Pennsylvania dan Connecticut.


Banjir: Air bergegas ke Terowongan Carey (sebelumnya Terowongan Baterai Brooklyn), yang disebabkan oleh Sandy pada Senin malam di distrik keuangan New York











PENDUDUK melihat rumah yang musnah terbakar akibat Taufan Sandy yang melanda Pantai Timur Amerika Syarikat pada I…

Lihat Keadaan Mereka, 2 saat sebelum petir menyambar..!!

Imej
.Yang disebelah kiri tu adik dia sean McQuilken yg belah kanan tu abg dia Michael McQuilken..gambar di ambil oleh Mary McQuilken.Mereka sekeluarga sedang hiking di Moro Rock in Sequoia National Park, California

Sebelum berhenti nak ambil gambar ni dan elok je lebih kurang dua saat petir mula menyambar berdekatan dengan mereka..salah seorang yg tiada dalam gambar mati disambar petir..Sean juga mati akibat dari komplikasi kejadian ini..




Kata orang bila ribut petir,jangan sesekali berteduh dibawah pokok...akibatnya memang parah..silap2 boleh maut.
Jadi mcm ni sebab rupture of capillaries under the skin due to the passage of the lightning current or the shock wave from the lightning discharge as it flashes over the skin..


Lihat kesannya......mengerikan

Pokok Paling Derhaka Disisi Islam.Lihat!

Imej
Rasulullah S.A.W bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud:




Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-orang Islam akan memerangi Yahudi. Orang-orang Islam akan memerangi (membunuh) Yahudi dan mereka akan bersembunyi di sebalik batu-batu dan pokok. (Ketika itu) Batu dan pokok akan akan bersuara ‘Wahai muslim! wahai hamba Allah! di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya’, kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi”. (no 7523 , riwayat Muslim)

Hadis ini menceritakan tentang peristiwa akhir zaman iaitu waktu hampir kiamat. Pada waktu ini tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. 
Dalam peperangan ini, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggakan apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Allah pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang Yahudi…

Benarkah ‘Hantu’ Beng Hock merayau di pejabat SPRM??

Imej
Tak tau betul ke tidak tpi aku agak terkejut jugak lah baca artikel ni..memang seram. Kalau aku lah yg jumpa beng hock tu, mau  terkencing dalam suar. ..eeee


Tiga individu mendakwa mereka ternampak satu lembaga yang menyerupai mendiang Teoh Beng Hock merayau-rayau di ibupejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Plaza Masalam, Shah Alam.


Menurut laporan akhbar China Press, lembaga tersebut dilihat ditingkat lima bangunan tersebut – tempat Teoh ditemui mati dan ditingkat 14, iaitu pejabat SPRM Selangor.


Laporan itu menyebut seorang pengawal keselamatan dan dua pegawai SPRM
terserempak dengan lembaga itu sekitar bulan Oktober lalu – lebih dua bulan selepas Teoh ditemui mati.




Pengawal keselamatan tersebut yang enggan namanya disebut berkata, dia tidak nampak muka lembaga itu, tetapi ia berpakaian sama seperti yang dipakai mendiang ketika datang ke pejabat SPRM dulu.

"Saya nampak mayatnya selepas jatuh. Saya pasti ianya Teoh walaupun saya hanya lihat bahagian belakangnya,…

Tukang Kayu Unik,Gunakan Kaki dalam Pekerjaannya

Imej
Sintayehu Tishale, 42 tahun, adalah seorang tukang kayu dan pengrajin terbaik di daerahnya selama lebih dari 20 tahun. Hebatnya, dia mengerjakan pekerjaannya bukan menggunakan kedua tangannya, melainkan dengan kedua kakinya.


Ishale telah kehilangan kedua tangannya akibat dari penyakit polio yang menyerang sejak dia lahir. Namun, hal itu bukan merupakan halangan baginya untuk tetap meraih kejayaan, bekerja demi isterinya, Guday Agazu, 38, dan kelima orang anaknya.


Pada awalnya, keluarga Tishale tidak menyadari kemampuannya untuk menggunakan kaki sebagai tangannya. Mereka merasa tidak ada kesempatan bagi Tishale untuk bekerja sehingga dia diajar untuk mengemis di jalanan.

Hal tersebut berubah ketika Tishale bertemu isterinya 20 tahun yang lalu. Wanita luar biasa ini mengajarinya untuk membaca dan menulis, serta mengembangkan kemampuan Tishale menjadi tukang kayu.

Tishale bangga bahwa dia tidak pernah membiarkan kekurangannya menghalanginya menjadi sebahagian dari anggota masyarakat yan…