Header Ads

Loading...

Surat Cinta Ameng Dari Penjara Untuk Isterinya

loading...
Isteri Terharu Baca Surat Ameng Dari Penjara

Ameng (Spring) difahamkan sedang aktif mengajar muzik di dalam Penjara Kluang, Johor.


PETALING JAYA: Penyanyi Ameng (Spring) tidak sabar untuk bebas daripada penjara dan masih mempunyai perasaan sayang yang tidak berbelah bahagi terhadap isterinya, Sabariah Zakariah walaupun mereka dipisahkan oleh tembok besi.

Menurut Sabariah, 43, dia terharu dengan kata-kata Ameng dalam surat yang diterimanya pada Selasa kerana ia menunjukkan sifat romantik suaminya yang tidak pernah diungkapkan dengan kata-kata selama lapan tahun mereka mendirikan rumah tangga.

“Saya baru terima surat ketiga daripada Ameng pada hari ini (Selasa). Surat itu dikirimkan pada 9 Oktober lalu tetapi baru hari ini sampai.                        Inilah surat tulisan tangan yang dikirimkan Ameng kepada Sabariah.

“Saya terharu dengan isi surat itu kerana ia menceritakan isi hati dan perasaan suami terhadap saya. Selama saya mengenalinya, tidak pernah dia meluahkan kata-kata sedalam itu kerana dia bukan jenis yang romantik.

“Surat kali ini sangat mendalam dan istimewa. Ia menguatkan lagi hubungan kami suami isteri,” katanya

Sabariah berkata, surat itu mengukuhkan lagi ikatan mereka biarpun dia terus disindir dengan kata-kata sinis segelintir pihak yang mempersendakan hubungan mereka sejak penahanan Ameng di Penjara Kluang, Johor kira-kira setahun lapan bulan yang lalu.

“Banyak dugaan sejak dia dipenjarakan. Ramai yang meragui kesetiaan Ameng terhadap saya apabila dia dibebaskan nanti tetapi saya percaya apa juga luahan dan kerinduannya itu adalah ikhlas.

                       Sabariah bersama anak mereka, Wan Amar Haikal, lima tahun.

“Surat itu memang saya tunggu-tunggu. Bagi saya, perbualan secara berdepan dengan kata-kata dalam surat amat berbeza kesannya,” katanya.

Ujar Sabariah, surat itu juga menjadi pengubat kerinduannya sehingga dia bertemu semula dengan Ameng pada sesi lawatan akan datang selepas berjumpanya pada Aidiladha lalu.

Ameng atau nama sebenarnya Wan Aminuddin Wan Ismail, 44, dijatuhi hukuman penjara lapan tahun dan dikenakan 10 sebatan oleh Mahkamah Sesyen Melaka pada 12 April 2011 kerana kesalahan dadah.


Loading...

6 ulasan:

 1. saya harap, ameng insaf..
  kembali semula ke pangkuan isterinya dan hidup bahagia bersama anak2..
  lagu-lagunya best eih..=)

  BalasPadam
 2. adat suami isteri..bila da jauh rndu rnduan..ewahh..;)

  BalasPadam
 3. @Herma Julianny
  mudah2an Ameng berubah demi anak dan isteri

  BalasPadam

jerit kat sini

Dikuasakan oleh Blogger.